Haberler

Balıkesir Eski DYP'lilere Yeşil Işık

Eski DYP'lilere yeşil ışık DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güral, AK Parti'ye emanet olarak verdikleri iktidarı geri alacaklarını iddia etti ve Tansu Çiller başta olmak üzere tüm eski DYP'lilere kapılarının açık olduğunu söyledi DYP İl Örtütü tarafından düzenlenen basın toplantısında Balıkesir milletvekili adayları tanıtıldı.

Eski DYP'lilere yeşil ışık

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güral, AK Parti'ye emanet olarak verdikleri iktidarı geri alacaklarını iddia etti ve Tansu Çiller başta olmak üzere tüm eski DYP'lilere kapılarının açık olduğunu söyledi

DYP İl Örtütü tarafından düzenlenen basın toplantısında Balıkesir milletvekili adayları tanıtıldı. Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hilmi Mısır, MYKK üyesi Necmettin Koçer ile bazı il başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güral, "DYP Türk siyasi hayatındaki yeniden varoluş sürecini tamamlamış ve yerini yeniden almıştır. DYP bir markadır. Marka değeri düşmeyen yegane partiyiz. Ancak ağabeylerimizin zaman içinde yaptığı bazı ufak tefek hatalar nedeniyle bayrak yere düşmüş gibi gözükse de biz bunu alıp, kaldırdık ve bugünlere geldik. Doğru Yol Partisi küllerinden doğdu ve yeniden var oldu. Bu varoluş sürecinde devletten ya da hazineden en ufak yardım almadık. AK Parti'nin oylarının yüzde 65'ini DYP oyları oluşturuyor. Biz bu emaneti bir çay molası için AK Parti'ye vermiştik. Ancak emanet ettiğimiz çocuk biz çay içene kadar ülkeyi mahvetti. Biz bu emaneti geri almaya geldik. Amacımız yan parti ya da muhalefet partisi olmak değil, amacımız emanet olarak verdiğimiz iktidarı geri almaktır. Denizin bittiğini herkes görüyor. Denizin bittiğini çiftçi de çoban da, işçi de görüyor" dedi.

"DEMİREL CUMHURBAŞKANLIĞININ NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERDİ"

Güral, DYP'nin kurucusu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ve eski genel başkan Tansu Çiller'in partiye destek verip vermediği sorusuna da şu yanıtı verdi: "Sayın Demirel'in büyük hizmetleri vardır. Cumhurbaşkanlığı döneminde de Tayyip Erdoğan Bey gibi 'ben şu taraftayım' dememiştir. Cumhurbaşkanlığının nasıl yapılması gerektiğini göstermiştir. Bir taraf olmadığı halde yanına gidip görüşme talebimiz olduğunda 'hayır' dememektedir. Bizlere sadece, 'büyük ağabey' olarak akıl veren, yol gösteren konumdadır. Tansu Hanım da bizim başbakanımızdır. Ülkeye hizmetleri olmuştur. Zamanın alınamayacak denilen kararlarını büyük cesaretle almıştır. Bizdeki yeri, koltuğu her zaman hazırdır. Buyurur gelirlerse hayır demeyiz. Bizim kapımız eski ağabeylerimize de açıktır"

DYP Konya İl Başkanı Nurettin Fırat Balıkesir'den 3. sıra milletvekili adayı olurken Ali Pekmezci, Orhan Ayvalık, Fakirullah Fırat, Mediha Öksüz, Emrullah Güneş, Sezgin Karaman, Özkan Söğütyayla ve Selim Yıldız diğer adaylar arasında yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğru Yol Partisi Tansu Çiller Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

egemobilWeb@haberler.com:

insan bedeni havaya, gıdaya, suya muhtaç olduğu gibi, ruhuda, namaza muhtaçtır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title