Haberler

Balıkesir Edremit Yolu'nda 16 Saattir Yardım Bekliyorlar

Balıkesir İzmir karayolu trafiğe kapanınca trafik ekiplerinin Edremit istikametine yönlendirdiği yüzlerce araç Edremit Balıkesir yolu arasında mahsur kaldı.

Balıkesir İzmir karayolu trafiğe kapanınca trafik ekiplerinin Edremit istikametine yönlendirdiği yüzlerce araç Edremit Balıkesir yolu arasında mahsur kaldı. Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yeterli çalışma yapmayınca bu yolda da binlerce kişi 16 saattir yardım bekliyor. Yardım bekleyenler arasında aracının yakıtı biten sürücüler ve içinde çocukların bulunduğu onlarca araç var.

Salı günü itibariyle bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Balıkesir Edremit Karayolu Amas Çakılı mevkiinde trafiğe kapandı. Gece saatlerinden itibaren İzmir Balıkesir yolunun kapanmasıyla Edremit üzerinden İzmir'e gitmek için yönlendirilen araçlar Havran ilçesi Amas Çakılı mevkiinde mahsur kaldılar. Kar kalınlığının yolda 15 santimetreyi geçmesi ve bazı araçların kayarak yol kapatması nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yüzlerce aracın beklediği yolda bazı vatandaşların yolun geri kalan 15 kilometrelik kısmını yürüyerek geçmeye çalıştıkları gözlendi. Onlarca otobüs, kamyon ve yüzlerce otomobilin mahsur kaldığı bölgede bazı araçların yakıtının bitmesi dikkatleri çekti.

Vatandaşlar araçlarının içinde yaklaşık 16 saatten beri kurtarılmayı beklediklerini ifade ettiler.

Havran Kaymakamlığı ve Havran Belediye'sinin yanı sıra Edremit Belediyesi'de bölgeye ağır iş makinaları gönderdi. Ayrıca Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait grayder ise yolun bir bölümünü açık tutabilmek için yoğun bir çaba harcıyor. Mahsur kalanların arasında onlarca çocuk ve bebeğin de olduğu dikkatleri çekiyor.

Mahsur kalan vatandaşlar Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir ekiplerinin yeterli çalışmayı yapmadığını ifade ederken, yetkilileri göreve çağırdılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title