Haberler

Balıkesir'e Akıllı Robotik Otopark

Balıkesir Eski Kuyumcular Mahallesi'nde Balıkesir Valiliği yanındaki alanda yaptırılan 84 otomobil kapasiteli Robotik Otopark hizmete açıldı.

Balıkesir Eski Kuyumcular Mahallesi'nde Balıkesir Valiliği yanındaki alanda yaptırılan 84 otomobil kapasiteli Robotik Otopark hizmete açıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 Ekim 2015'te protokolünü imzalayıp, Eski Kuyumcular Mahallesi Balıkesir Valiliği yanındaki 183 metrekarelik alana inşa ettirdiği 24.5 metre yüksekliğe sahip, 84 otomobil kapasiteli Robotik Otopark, bugün mehteran gösterisi ve dualarla hizmete açıldı. Açılış törenine AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Balıkesir Mehteranı'nın gösterisi açılışa renk kattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur, trafik sorununa çözüm getirmek için, dar alana yüksek kapasiteli robotik akıllı otopark inşa ettiklerini belirterek, "Trafikteki araçların azımsanmayacak bir bölümü park yeri aramak için geziyor. Dolayısıyla trafik yoğunluğunun en önemli sebeplerinden birisi olarak yeterli otopark imkanının olmayışı gösteriliyor. Uzmanlar çözüm için daha fazla park yeri yaratarak hem trafiğin rahatlayabileceğini hem de çabuk ve kolay park imkanı sağlanabileceğini söylüyor. Robotik Akıllı Park Sistemleri, konvansiyonel park etmeye göre daha az yer ihtiyacı olan, park sorunlarına uygun çözümler sunabilen sistemlerdir. Bu da daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal alan uygulaması için daha fazla yaşam alanı ayırabilmek demektir. Akıllı otoparklarla hemşehrilerimiz araçlarını, kirli, kuytu, karanlık park alanlarına park etmeyecek. Açık alanlarda yağmurdan, kardan, doludan, olumsuz doğa koşullarından, hırsızlık tehlikesinden de bu sistemle korumuş olacaktır. İlkini inşa ettiğimiz bu otopark, çoklu sensörel, üçlü güvenlik sistemiyle donatılmış, kendi arızasını teşhis edebilen, yapay zekaya sahip, kontrol ünitesi sayesinde güvenlik seviyesi mükemmele ulaşmıştır. Aynı anda birden çok aracı yerleştirme ve teslim etme işlemi yapabilmektedir. 183 metrekareye 84 araç sığıyor. Eğer biz bunu eski konvansiyonel sistemle yapmış olsaydık, 1 otomobil için 25 metrekare, 84 araç için en az 2 bin metrekare alan gerekiyordu. Dünyada sadece ABD'nin San Diego şehrinde olan otopark, şimdi Türkiye'de Balıkesir'de. Balıkesirlilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kurdele kesiminin ardından törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerim Özdemir Edip Uğur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title