Haberler

Balıkesir'e 30 Milyonluk Yatırım

Kale Gurubu tarafından Balıkesir OSB’de yapılacak 30 milyon liralık yatırım anlaşması düzenlenen törenle imzalandı.

Kale Gurubu tarafından Balıkesir OSB'de yapılacak 30 milyon liralık yatırım anlaşması düzenlenen törenle imzalandı.

Kalekim 9. fabrikasını, 30 milyon liralık yatırımla 2017 yılında açmayı planlıyor. İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 5 coğrafi bölgede üretim yapan fabrikalarına Balıkesir ile birlikte Ege Bölgesi'ni de katan Kalekim, bölgedeki konumunu güçlendirecek, Marmara Bölgesi'ndeki faaliyetlerini de desteklemiş olacak. Toplam 65 milyon liralık ciro hedefiyle, Kalekim'in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasiteyle hayata geçecek olan fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan; seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvaları üretilecek. Balıkesir Sanayi Odası Konferans salonundaki imza töreni Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur, Kale Grubu yönetim kurulu başkanı Zeynep Bodur Okyay, Balıkesir Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Fahri Ermişler' in katılımıyla gerçekleştirildi. İmza töreninde açılış konuşmasını BTO Başkanı İsmail Uğur yaptı.

"Çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz"

Başkan Uğur, "Türk sanayisinin öncü ismi müteşebbis rahmetli İbrahim Bodur'u rahmetle anmak istiyorum. Mekanı cennet olsun inşallah bizde onun gibi müteşebbis ruhumuzu kaybetmeden hem Balıkesir hem Türkiye için çalışmaya devam ederiz diye ümit ediyorum. Bugün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi önemli günlerinden birini yaşıyor. Kale grubunu Balıkesir'de ağırlamaktan, yatırım yapmasına imkan vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu yatırımlar daha da artacak. Türk ve Balıkesir ekonomisi günden güne gelişiyor, muhakkak sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama bizim işimiz çalışmak üretmek. Çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Moralimizi bozmamıza gerek yok burada şu anda da duayenler yerinde herkesin yüzü gülüyor. Bizim sanayicilerin ihtiyacı olan moral motivasyon. Devletimizde yanımızda sayın valimiz sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız yerel ve merkezi anlamda her türlü desteği veriyor. Balıkesir'de güzel bir ekip çalışması var Büyükşehiri, Valiliği, Ticaret Odası, Sanayi Odası, OSB müteşebbisleri ile inşallah bu sinerjiden Balıkesir ve ülke faydalanacak diye ümit ediyorum. Gelmiş olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, tekrar bu yatırımın hayırlı uğurlu olmasını diliyor saygılar sunuyorum" dedi.

"Bodur ailesi Türkiye için önemli"

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ayrı bir heyecan içinde olduğunu ifade ederek, "Bodur ailesi Balıkesir, Türkiye ve bölgemiz için çok önemli bir aile. Dün olduğu gibi bu gün ve yarında Türkiye sanayisine çok önemli katkılar sağlamaya devam ediyorlar. Biz de kendilerini Balıkesir'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yatırımın Balıkesir'e bölgemize, Türk sanayisine Kale Gurubuna da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Balıkesir tıpkı birlikte anıldığı Çanakkale gibi, bizim gönül bağımızın güçlü olduğu bir kent. Bu kentte derin bir sanayi kültürü var. Bu yatırım için çalışırken Valilikten Belediye'ye, sanayi ve ticaret odalarından organize sanayi bölgesine kadar her mevkiden büyük destek ve teşvik gördük. Bize yatırım cesareti veren bu destek için bugün bir arada bulunduğumuz herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin sanayi ile büyümesinin şart olduğunu, ülke olarak İstanbul'un yanına en az dört yeni cazibe merkezi eklenmesi gerektiğini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, Balıkesir'in, İstanbul-İzmir aksında, geleceği en parlak kentlerin başında geldiğini ifade etti. Okyay, Kale Grubu olarak bu yatırımla hem kente değer katmayı hem de bölgedeki varlıklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

"Yatırımcının yanındayız, destekçisiyiz"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise "Tabi Kale Grubunun yıllardır rahmetli İbrahim Bodur ağabeyimizin hayır hasenatıyla da Balıkesir'e çok eserleri var. Ben belediye başkanı olduktan sonra da Zeynep Hanım ile görüşmemizden sonra kendileri yine bir hayır kurumumuza çok büyük destekte bulundular. Allah razı olsun.İnşallah bu yatırımlar devam edecek tabi ki. Bizler de valimiz, belediye başkanı olarak ben, diğer OSB yönetimi, oda başkanlarımız biz de her zaman yatırımcının yanındayız, destekçisiyiz" şeklinde konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 5 yüz milyarlık ihracat hedefine canı gönülden inanan ve bu hedefte kendi payını arttırmak isteyen, gerçekten isteyen gönlüyle varlığıyla kurumsal gücüyle. Burada bir OSB var, sanayicilerimiz var, kurum ve kuruluşlar bu hedefe ne kadar katkı sunabiliriz heyecanını taşıyan bir çok kişi ve kuruluş var burada. Dolayısıyla bu yatırımı Balıkesir'e yapmış olduğunuz için biz size teşekkürler ediyoruz. Şunu da söylemek istiyorum ki bu hedefe heyecanla koşan bu ekip sizin farklı ve yeni yatırımlar yapmanıza sebebiyet verecek. Bu yatırımlarının bu kararını verdiğiniz için bu gurupla teşviki mesainiz olacağı için ben mutlu olacağınızı düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun, inşallah büyük hedefe, Balıkesir büyük adımlarla yürüyecek ve Kale Grubu ile birlikte başkalarının da bu şehri tercih edeceğine inancımı ifade ederek hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir OSB'de yapılacak 30 milyon liralık yatırım anlaşması imzalandı. Tören Zeynep Bodur Okyay'ın Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Fahri Ermişler'e hediye vermesi ile tamamlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Bodur Balıkesir İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title