Haberler

Balıkesir'e 12 Yılda 10,5 Milyar Liralık Yatırım Yapıldı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 2 Ağustos'da Balıkesir'de olacağını söyledi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 2 Ağustos'da Balıkesir'de olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'i "Kuvayi Milliye'nin, kahramanların, alimlerin şehri" diye tarif ettiğini hatırlatan Şener, bu sevgiyle birçok alanda 10,5 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı. Balıkesir'in ürettiğini ihraç ettiğini söyleyen Şener, "12 yıl içerisinde üretim, ihracat katlayarak büyüdü. 2002 yılında Balıkesir ürettiği ürünün sadece 90 Milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şuanda bu rakam 650 Milyon doları buldu. Dış ticaret hacmi ise 6 kat artarak 185 Milyon dolardan 961 milyon dolara yükseldi. 2002 yılında Balıkesir'in ödediği vergi 328 milyon lira iken 2013 yılında ise 1,6 milyar liraya yükseldi. Balıkesir'e yapılan organize sanayi bölgeleriyle 2002 yılına kadar 590 kişi istihdam edilirken, 2013 yılı itibariyle toplam 7 bin 313 kişi istihdam edilmeye başladı. Rakamlarda gösteriyor ki Balıkesir kazanırken, ülkemiz de kazandırıyor. Balıkesir büyürken, Türkiye'de büyüyor" dedi.

BALIKESİR'E ULAŞIMIN HER ALANINDA YATIRIM

Ulaştırmanın her alanında Balıkesir'e yatırım yapıldığını anlatan Şener, "Balıkesir için önemli olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun çalışmaları devam ediyor. İzmit Körfezi'nde dünyanın nadir eserlerinden biri olan asma köprüyü inşa ediliyor. İstanbul'dan yola çıkan bir yolcu İzmit Körfezi'ni bu asma köprüyle geçecek, çok kısa sürede Balıkesir'e ulaşabilecek. İstanbul-İzmir yüksek hızlı tren projesi hızla sürüyor. Bu yüksek hızlı tren Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli'ni de kapsayan 6 ilde 25 milyon kişiyi ilgilendiriyor. İzmir-İstanbul seyahati 4 saate inecek. Yüksek hızlı tren hattı güzergahtaki şehirlerin çehresini değiştirecek. Toplam da 331 kilometre olacak. 2002 yılına kadar 76 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında yapılan yatırımlarla toplam bölünmüş yol mesafesi 484 kilometreye çıkarıldı. Ayrıca Balıkesir'in karayolu ağı ise bin 238 kilometreye ulaştı. Köylerimizin bin 24 kilometrelik yolu asfalt ile 727 kilometresi stabilize, 8 bin 794 kilometre karesi ise parke ile kaplandı. 735 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı. Havayolunu halkın yolu yaparak Balıkesir merkezinde bulunan havalimanı ile Edremitte bulunan Kocaseyit Havalimanı'na yatırımlar yapıldı. Balıkesir merkez havaalanında 2003 yılında 3 bin 63 olan yolcu trafiği, 2013'te 26 kat aratarak 80 bine ulaştı. Edremit'te ki Kocaseyit Havalimanı'na sadece küçük uçaklar iniş-kalkış yapabilirken yapılan yatırımlar ile AB normlarına uluslararası uçuşlara hazır hale getirildi. Şimdi Balıkesir'de uluslararası 2 havalimanı var" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İhsan Şener Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title