Haberler

Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Balıkesir’e 100 milyon dolarlık yatırımla kurulacak AVM’nin temeli törenle atıldı.

Balıkesir'e 100 milyon dolarlık yatırımla kurulacak AVM'nin temeli törenle atıldı.

Esas Gayrimenkul tarafından 120 bin metrekare inşaat alanı üzerine 100 milyon dolara gerçekleştirilecek olan "Esas 10 Burda Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. ESAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, " Türkiye'nin en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek bölgesini oluşturan Balıkesir'de yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Özellikle bugünlerde böyle bir yatırımında Türkiye'ye güzel bir mesaj olacağını düşünüyoruz. Başta Balıkesir olmak üzere ülke ekonomisine katkı sunacak olan yatırımımız açıldığında yaklaşık 1500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu 2 bin kişiye kadar çıkacaktır. Şu anda mevcut yürüttüğümüz projelerle 6 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Balıkesir'de halkın tüm ihtiyaçlarına çözüm bularak alışverişin yanı sıra yeme, içme, kültür, sanat ve eğlencenin adresi olmaya hazırlanan bu dev merkez, 120 bin metrekare inşaat alanı, 42 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 1800 araç kapasitesi ile Türkiye'nin ve dünyanın önemli perakende markalarına ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

Esas Gayrimenkul olarak Balıkesir'de ciddi bir istihdam sağlayacaklarına dikkat çeken Erhan Kamışlı, "Halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah 2018 Nisan'da 1500 çalışanımızla burasını açacağız. Bize bu konuda destek veren Balıkesir halkına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne, çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir dönemde bu yatırımlara destek vermek önemli. Türkiye'nin her yerinde böyle olmasını umut ediyoruz. Bundan sonra yatırımlarımızı daha şevkle yapacağız" dedi.

Balıkesir'in gelişen, büyüyen bir şehir olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise, "Güney Marmara'da devletimizin yapmış olduğu altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, göletler, barajlar, hızlı trenler vs Balıkesir'i bir cazibe merkezi haline getirdi. Biz de Büyükşehir olarak Balıkesir'i yaşanılabilir bir şehir yapmak, sosyal yaşantısıyla, ticari, spor, yeşil alanları, üniversitesi, sanayisiyle, hepsiyle bir bütün teşkil eden bir şehir düşünüyoruz. Yeni bir grup yatırım yapmak için Balıkesir'e geldi. OSB'de büyük bir yatırımı inşallah gerçekleştirecekler. Aynı şekilde Almanya'dan gelen yatırımcılar var. Balıkesir Marmara Denizi'nin hemen kenarında. Bunun için Balıkesir önemli bir lojistik merkez, önemli bir ticari bir merkez. Sanayiye de Kale Grubu yatırım yapıyor. Biz istiyoruz ki Balıkesir'de yaşayan insanlar İstanbul'a, Bursa'ya, İzmir'e gitme ihtiyacı hissetmeden hem sosyal yaşantısını hem ticaretini, hem yeme-içmesini burada görsün. Ben Esas Holding'e teşekkür ediyorum. Ama 2018'in Nisan ayı geç bir tarih. Biz bu tarihin daha önceye çekilmesini istiyoruz. Ben inanıyorum ki Esas Holding burasını daha kısa zamanda bitirecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, ESAS Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, ESAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale tarafından butona basılarak inşaat alanına ilk harç döküldü. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Erhan Kamışlı Edip Uğur Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title