Haberler

Balıkesir Destici: Birkaç Aklıevvele Değil, Devletin Başına Bakarız

Destici: Birkaç aklıevvele değil, devletin başına bakarız

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, üniter devlet ve diktatörlük tartışmalarına dikkat çekip, "Biz birkaç aklıevvelin, danışman kadrosunda oturanların açıklamalarına değil, devletin başı ne diyor, millet ne diyor, ona bakarız. Diktatörlük geleceğini görsek en önce biz bu sistemin karşısında dururuz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Alihikmetpaşa Meydanı'nda partililere ve vatandaşlara seslendi. BBP Balıkesir İl Teşkilat'nın 'Büyük Balıkesir Buluşması' diye duyurduğu etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Ak Partili Zekai Kafaoğlu ile bazı mahalle muhtarları da meydana gelip, Destici'nin konuşmasını dinledi.

BBP'nin 16 Nisan'daki referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını yineleyen Destici, üniter yapının teminatının BBP ve Alperenler olduğunu vurguladı. Destici, "Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanı ile açık açık konuştum. Üniter yapı konusunda hassas olduğunu da çok açık ve net bir şekilde ifade etti. Birkaç aklıevvelin, danışman kadrosunda oturanların açıklamalarına değil, devletin başı ne diyor, millet ne diyor ona bakarız" dedi.

Din, devlet, vatan, millet ve bayrak önceliği ile siyaset yaptıklarını belirten BBP lideri, rejim değişikliği iddiaları içinde şunları söyledi:

"Bu ülkede 28 Şubatlar oldu, başörtüsü zulümleri oldu, kızlarımızı başı açık ve kapalı diye ayırdılar, imam hatip mezunlarını polis yapmadılar, askeri okullara almadılar. Eğer bugün CHP'nin rejim değişikliğinden kastettiği başörtüsünü yasaklayan rejimse, insanları dindar, maneviyatçı diye ayıran rejimse, imam hatiplerin önünü kapatan rejimse, bu laikçi sistemse, evet bu rejim değişiyor ve biz de bunu destekliyoruz. Ama rejimden kastedilen cumhuriyetse cumhuriyet bu sistem değişikliği ile birlikte daha da güçlenecek, cumhurun egemenliği, milletin iradesi tam olarak yönetime geçecektir."

'DİKTATÖRLÜĞE İLK ÖNCE BİZ KARŞI ÇIKARIZ'

Tek adamlık ve diktatörlük iddiaları ile milletin korkutulduğunu söyleyen Destici, "Diktatörlük geleceğini görsek, en önce biz bu sistemin karşısında dururuz" diye konuştu. Mevcut sistemde yasama ile yürütmenin iç içe olduğunu belirten Destici, "Milletvekili aynı zamanda bakanlık yapıyor. Yeni sistemle birlikte bakanlar dışarıdan atanacak. Biz 2001'den beri bunu savunuyorduk. Çünkü yasama ve yürütmenin ayrılması böyle sağlanabilir. Bakanlar yeni sistemle asli görevini yapar. Eski sistemde seçim bölgesi, PR çalışması, Meclis çalışmaları ve bakanlık derken, dörde bölünüyordu. TBMM de yasama görevini yerine getirecek, yasa yapacak" dedi.

'ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ'

Yargıdaki değişikliği de desteklediklerini açıklayan Destici, şöyle konuştu:

"Bugün yargıya olan güven iyice azaldı. Bundan öncesine gidelim, yargı tamamen FETÖ'nün elinde, ondan öncesine gidelim, yargı askeri vesayetin, cuntanın emrinde. Yeni sistemle ilk defa yüksek yargı mensuplarından yarısından fazlasını TMBB atayacak. Başkanlıkla yönetilen ülkelerde başkan, parlamento ile yönetilen ülkelerde parlamento atar. Ama ne Amerika'da başkan atadı diye yargıç başkanın emrine girer, ne de Almanya'da parlamento atadı diye parlamentonun emrine girer. Kanunda ne yazıyorsa, hukukun üstünlüğü ne gerekiyorsa, vicdanı ne söylüyorsa onu yapar. Bizim de onu yapmamız lazım. Şeriatın kestiği parmak acımaz, yeniden hayata geçirmemiz lazım."

Sandıktan çıkacak her sonuca saygılı olacaklarını söyleyen Destici, "Hayır diyenler de bu milletin asil evladıdır. Ama kimse evet diyenleri denize dökmekten bahsetmesin, o denize varrmadan gölette boğulur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Destici Balıkesir Altıeylül AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title