Haberler

Balıkesir'der Kısa Kısa

Kepsut ilçesinde 44 yıldır televizyon ve radyo tamirciliği yapan İrfan Kaçan, teknolojik ürünler nedeniyle işlerinin azaldığını söyledi.

Kepsut ilçesinde 44 yıldır televizyon ve radyo tamirciliği yapan İrfan Kaçan, teknolojik ürünler nedeniyle işlerinin azaldığını söyledi.

Eskinin en popüler mesleklerinden biri olan televizyon tamirciliğinin, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak ürünlerin ucuzlamasıyla neredeyse yok olmak üzere olduğunu belirten Kaçan, "44 yıldır televizyon ve radyo tamirciliği yapıyorum. Mesleğimize çırak yetiştirmemiz artık olanaksız. Şimdi yeni çıkan televizyonlarda tamirat olayı yok. Yetkili servislere götürülüyor, kimse bize televizyon getirmiyor" dedi.

- "Bereket Ormanları" projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Bereket Ormanları" projesi kapsamında Manyas'ta 300 fıstık çamı fidanı dikildi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem, fidanların dikilmesi kadar bakım ve kontrollerinin de çok önemli olduğunu söyledi.

Fidanların gelecekte oksijen üreten büyük ormanları oluşturacağını ifade eden Erdem, öğrencilere "Diktiğiniz fidanlar da sizlerle birlikte büyüyüp, boy atacaklar, gelecekte her birinizin birer çam ağacı olacak" dedi.

Bandırma'da otopark sorunu

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, ilçedeki cadde ve sokakların oto işgallerinden kurtulması için yerel yönetimin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

İlçede trafikte tescilli olan araç sayısının yaklaşık 43 bin olduğunu dile getiren Acar, "İlçede ikamet eden her 5 kişiden birine araç düşmektedir. İlçedeki araç sayısı kriterlerin çok üzerinde. Devlet Planlama Teşkilatının verilerine göre son 10 yılda Bandırma nüfusunun 400 bine ulaşması bekleniyor. Yükselen nüfus ilçedeki araç sayısının da artmasını beraberinde getirecek. Yerel yönetim ilçede yaşanabilecek olası otopark sorunlarına şimdiden uzun ve kısa vadeli çözümle üretmelidir" diye konuştu.

Ayvalık'ta 200 fıstık çamı fidanı dikildi

Ayvalık'ta "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında 200 fıstık çamı fidanı toprakla buluştu.

Küçükköy Mahallesi'nde fidan dikim töreninde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 15 Nisan'a kadar ilçede 10 bin fidan dikeceklerini belirtti.

Fidanların gelecek nesile bırakılacak en güzel miras olduğunu vurgulayan Gençer, "Ayvalık doğa içinde bir kent. O yüzden biz hep kentimizin doğasını, çevresini koruyarak burada yaşamayı bileceğiz ve bundan sonraki nesillere bunları aktarmamız gerekiyor. Bugün burada yapılan çam fidanı dikimi gerçekten çok önemli. Bizim de dikili bir ağacımız oldu. Bu orman inşallah büyür ve biz de görürüz" diye konuştu.

Ağaç dikim törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Bandırma Ayvalık Kepsut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title