Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma Devlet Hastanesine "Altın Stetoskop Dijital Hastane" ödülü verildi.

Bandırma Devlet Hastanesine "Altın Stetoskop Dijital Hastane" ödülü verildi.

Hastane Başhekimi Muzaffer Şenveli, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sağlık Bilişim Zirvesi"nde, kamu hastanelerine verilen "Altın Stetoskop Dijital Hastane" ödülünü aldı.

Sağlık Bilişim Derneği tarafından beş alanda verilen ödüllerden biri olan ülkenin en iyi dijital hastanesi ödülünü alan Şenveli, çok iyi bir ekip çalışması yaparak hastaneyi bugünkü konumuna ulaştırdıklarını belirtti.

Çok iyi bir ekip çalışması gerçekleştirdikleri kurumu, çağdaş araç, gereçle yenilediklerini ifade eden Şenveli, "Bu arada organ nakli konusunda ülkenin ilk 10 hastanesi arasında yer alıyoruz. Hastanemize kazandırmak istediğimiz kalp damar cerrahisi ve anjiyo merkezi de Sağlık Bakanlığı komisyonundan geçti. Böylece, ülkemizde ilk kez bir ilçe olarak kalp damar cerrahisi ve anjiyo merkezini kuracağız" dedi.

Şenveli, bu ünitenin, yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını belirterek, 2-3 yıl içinde hastanelerinin, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir'in en verimli hastanesi durumuna geleceğine inandığını aktardı.

Dursunbey'de alt yapı çalışmaları

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince Dursunbey'de alt yapı çalışmalarına ağırlık verildi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçe merkezinde altı kilometrelik yer altı çalışması yapılacağını ifade etti.

Dursunbey girişinden itibaren Orman İşletme Müdürlüğü önüne kadar olan iki kilometrelik yolun, alt yapı  çalışmasının ardından sıcak asfaltla kaplanacağını dile getiren Bahçavan, "Diğer yerlerin üst yapısına ise halkımızla istişare edilerek 10 santimetrelik parke taşı döşemek istiyoruz. Alt yapıda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu boruları yerleştiriliyor. Ayrıca, Askerlik Şubesi önünden Su çıktı Bulvarı ve Tahir Tural Caddesi'ne kadar olan yerdeki elektrik telleri yer altına alınıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Dursunbey Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title