Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir'de 51. Kütüphane Haftası mehteran takımı eşliğinde kutlandı.

Balıkesir'de 51. Kütüphane Haftası mehteran takımı eşliğinde kutlandı.

Valilik binası önünde mehteran ekibinin Osmanlı marşlarını çalmasıyla başlayan etkinlik, katılımcılara İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından kitap dağıtılmasıyla devam etti.

Kutlamada konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, hafta kapsamında 81 ilde etkinlik yapıldığını belirterek, kutlamalarda amacın, kitap okuma alışkanlığını artırmak olduğunu ifade etti.

Okur yazar oranını yükseltmek istediklerini dile getiren Çaltı, "Çünkü ülkemizin kitap okuma oranı diğer ülkelere göre düşük. Bütün amacımız daha çok kitap okuyalım, kültürümüzü artıralım. Kültürlü insan, çocuklarının eline silah yerine kitap verir. Çocuklarımız, gençlerimiz kavga etmesin. Birbirleriyle konuşsunlar, iletişim kurabilsinler" dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenci ve diğer katılımcılar, yaklaşık bir saat kitap okudu.

- Sındırgı'da "Okuyan Kadınlar" projesi

Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, 51. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, kütüphanelerin ve okumanın önemine değindi, kamu görevlilerinin kütüphaneye üye olmalarının sağlanacağını söyledi.

İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen "Okuyan Kadınlar" projesi hakkında bilgi veren Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Tuncay Öztürk ise "Projemiz, ilçemizde eğitim öğretim çağı dışında kalan kadınların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak suretiyle okuma kültürünü oluşturmak, kütüphanelerin yaygın kullanılan kurumlar olarak kadın üye sayısını artırmak, kitapların her kesime ulaşmasını sağlamak ve kadınlar arasında okur-yazarlık oranını artırmak amacıyla hazırlanmıştır" dedi.

Öztürk, bir yıl sürecek proje kapsamında belirlenen kriterlere uyan 3 kadını her ay evinde ziyaret edeceklerini belirterek, hediye verileceğini kaydetti.

Etkinlikte ayrıca, Ateş ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kütüphaneden en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Program, 20 dakikalık hızlı ve anlayarak okuma etkinliği ile sona erdi.

Sebeplili Hüseyin Pehlivan Güreşleri

Gönen ilçesindeki Sebeplili Hüseyin Pehlivan Güreşleri'nin 9 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Sebepli Mahalle hayrı kapsamında gerçekleştirilecek yağlı güreşler, bu yerleşim biriminde inşa edilecek güreş sahasında yapılacak.

Önceki gün güreş organizatörleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Sebeplili Hüseyin pehlivanın hatırasını yaşatmak için güreşçinin doğum yeri olan Sebepli'de bir güreş sahası yapılacağını söyledi.

Çalışmaların başladığını belirten Yakar, "Kırkpınar er meydanında kürsüye çıkmış ünlü pehlivanların yer alacağı yağlı güreşler, 9 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mahalle hayrı etkinlikleri içinde yer alacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Kütüphane Haftası Balıkesir Sındırgı Çaltı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title