Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Milletvekili Havutça'dan kanun teklifi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, kamu hizmetlerini yapan memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçilere, yiyecek ve yakacak yardımı yapılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Havutça, gazetecilere yaptığı açıklamada,  şöyle konuştu:

"Kanun teklifi yasalaşırsa, kamu hizmetleri yapan memurlara, sözleşmeli personel, geçici personele ve işçilere, yiyecek ve yakacak yardımı yapılacak. Yiyecek yardımı, her ay, memur maaş katsayısının bin 500 sayısı çarpımı ile hesaplanarak çalışana ödenecek. Yakacak yardımı da aralık, ocak, şubat aylarında, her ayın başında, memur maaş katsayısının bin 500 sayısı çarpımı ile hesaplanarak çalışana ödenecek. Ayrıca hiç yemek yardımı alamayan 800 bini aşan öğretmen bu yardımdan yararlanabilecek. 4B, 4C ve 4D'li olarak çalışanlar da yemek ve yakacak yardımından faydalanabilecek."

TRT Balkan kanalı açılsın talebi

Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, TRT'de Balkanlara yönelik yayın yapacak bir kanal açılması talebinde bulundu.

Aygün, yaptığı açıklamada, ülkede bulunan soydaşlara yönelik TRT Balkan kanalını hizmete sokulması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Açılacak kanalın Balkanlar ile Türkiye arasında köprü vazifesi göreceğini ifade eden Aygün, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki soydaşlar olarak Balkanların nabzını tutacak, Balkanlarla Türkiye arasında haberleşme ve iletişimde hizmet edecek medya bağının gerçekleşmesini istiyoruz. Kurulacak kanal ayrıca ülkemizdeki ve Balkanlarda yaşayan soydaşlarımızın aile bağlarının gelişmesinin yanı sıra geleneksel kültürümüzün yeni nesil tarafından öğrenilmesine de ciddi katkı sağlayacaktır. TRT Balkan kanalının kurulmasıyla ilgili Bursa'da bir platform oluşturuldu. Bandırma'da ikamet eden soydaşlar olarak platformun bu konudaki çalışmalarına elimizden geldiğince destek olacağız." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Namık Havutça Balıkesir Bandırma Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title