Haberler

Balıkesir'deki Siyasi Partilerin Başkanlarından Seçim Değerlendirmesi

Balıkesir'de seçim sonuçlarını değerlendiren MHP İl Başkanı Argun Atıcı, olası bir erken seçime hazır olduklarını söylerken, CHP İl Başkanı Mete Erol, AK Parti'nin tek başına iktidarının son bulmasının kendileri için en büyük teselli olduğunu vurguladı. AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ise böyle bir sonucu hiç beklemediklerini dile getirdi.

7 Haziran'da yapılan seçim sonuçlarına göre AK Parti ve CHP Meclis'e 3'er vekil gönderirken, MHP 2 milletvekiliyle yetindi. Seçimin Balıkesir'deki galibinin tartışmasız MHP olduğunu iddia eden MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, hem milletvekili sayısını hem oylarını arttırdıklarını söyledi. CHP'nin hem oyunu hem milletvekili sayısını koruduğunu belirten Atıcı, "Seçimin başarısızı ise AKP'dir. AKP'nin oy oranı yüzde 8 oranında azaldı ve 4 olan vekil sayısı 3'e düştü. Biz aslında başarılıyız ama içtenlikle söylemek gerekirse hedefimiz 3 milletvekiliydi. Şimdi özeleştirimizi de yapıp, daha başarılı olmak için hemen çalışmalara başlayacağız. 2019'daki seçimlerde bu hedefimize ulaşmak istiyoruz. Tabii 2019'dan önce olası bir erken seçim de yapılabilir. Biz bu seçime de hazırız" dedi.

'CHP'DEN HDP VE MHP'YE OY KAYMASI VAR'

CHP İl Başkanı Mete Erol, Balıkesir'de oyları ve milletvekili sayılarını koruduklarını, buna karşın HDP ve MHP'ye oy kaymalarının olduğunu söyledi. Erol, "Balıkesir'de oylarımızı ve milletvekili sayısını koruduk. Ancak Ayvalık, Edremit, Burhaniye gibi kıyı kesimlerinde HDP'ye, merkezle birlikte Bigadiç, Sındırgı ve Savaştepe'de MHP'ye az da olsa oy kaymaları oldu. Bu seçimin demokratik bir ortamda yapılmadığını da söylemek zorundayım. Devlet imkanları, kamu kaynakları, belediyeler AK Parti için seferber edildi. Buna karşın başarılı olamadılar. 13 yıllık AKP iktidarının bitmesi en büyük tesellimiz oldu. Çünkü bu iktidar döneminde ülkemiz ve insanımız büyük tahribata uğradı" dedi.

Yeni hükümet konusundaki görüşlerini de açıklayan Erol, "AKP ile koalisyon ihtimali üzerinde hiç durmuyorum. Hiçbir partinin AKP ile koalisyon kuracağını düşünmüyorum. CHP, dışarıdan destekli hükümet kurabilir. Biz projelerimizle ekonomiye ve insanlarımıza nefes aldırabiliriz" diye konuştu.

AK PARTİ'DE ÖZELEŞTİRİ ZAMANI

AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, "Seçim sonuçları elbette bizleri çok üzdü. Böyle bir sonuç beklemiyorduk. İktidar partisi idik, şimdi artık değiliz. Aylardır gece gündüz çalışıp, 4. kez sandıktan iktidar partisi olarak çıkmayı hedeflemiştik. Olmadı, şimdi gerek genel merkezimiz, gerekse il ve ilçe teşkilatlarımız bu sonuçlardan bir ders çıkartmalı ve özeleştiri yapmalıyız. Vatandaşın takdirine saygı duymalıyız" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title