Haberler

Balıkesir'deki Maden Kazası

Güncelleme:

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan madende ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan madende yaşanan ve 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

İvrindi Gözlüçayır mahallesi yakınlarında 1 yıldır faaliyet gösteren ve Antimuan maddesi çıkartılan madende, saat akşam saatlerinde meydana gelen göçükte, Mehmet Tunç (35) ve Ramazan Baranç (32) hayatını kaybetmişti. Ramazan Argun ve İsmail Manay isimli 2 işçi ise, göçükten yaralı olarak kurtarılarak İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilmişti. Olay yerinde, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yapmış, olay esnasında İvrindi ilçesinde iftar programında olan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da olay yerine giderek çalışmaları inceledi.

İŞÇİLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI YÜREKLERİ BURKTU

Toprak kayması neticesinde yaşanan göçüğün bulunduğu yere birkaç adım mesafede işçilerin ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri ve iftar yemeği için yanlarında getirdikleri zeytin ve domatesten oluşan iftarlıklarının bulunması yürekleri sızlattı.

Yaşanan facia ile ilgili açıklamada bulunan maden çalışanlarından Hüseyin Özdemir, "Ben ileride kapının girişinde bekçiyim. Olayın olduğu sırada ben burada yoktum. Yukarıdan taşın kopup düştüğünü söylediler. Burada 5 kişi çalışıyor zaten, kazanın olduğu sırada 4 kişilerdi. İkisi yaralı, ikisi mevta. Maalesef öldüler. Yerden mal seçerlerken yukarıdan kaya kopuyor geliyor vuruyor. Bu alanlarda 1 yıldan beri çalışıyor. Burada Antimuan madeni çıkartılıyor. Ben, 2 ay önce de büyük bir acı yaşadım. Soma'daki kömür madeni faciasında, kız kardeşimin kocasını Kemal Çapan ve köyümüzden arkadaşım olan Şerafettin kardeşimi kaybetmiştim. İkisinin de 3'er tane çocuğu kalmıştı. Üzgünüz, elimizden gelen bir şey yok" dedi.

Hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinin, memleketleri Kütahya'ya gönderileceği söylendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tunç Balıkesir İvrindi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title