Haberler

Balıkesir'deki Depremde Büyük Deprem Belirtisi Yok

Güncelleme:

İÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu düşey hareketlenmeler olduğunu fakat beklenen depremlerle ilgisi olmadığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki depreme ilişkin, "Düşey hareketlenmeler var ama beklenen depremlerle alakası yok. O yüzden bunlara bağlı büyük depremi düşünmek, pek doğru değil" dedi.

Gündoğdu, merkez üssü Manyas Kuş Gölü olan depremin 08.04'te meydana geldiğini söyledi.

"Orada düşey hareketlerden oluşan depremler var" diyen Gündoğdu, "1964 yılında 6,8 büyüklüğünde deprem olmuştu. Arkasından yine Gölcük'ün çevresinde birkaç deprem daha oldu. Düşey hareketlenmeler var ama beklenen depremlerle alakası yok. O yüzden bunlara bağlı büyük depremi düşünmek, pek doğru değil" şeklinde konuştu.

Depremlere karşı önlem alınması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Okul ve hastane gibi insanların toplu bulunduğu yerleri iyi tespit etsinler. Şu anda ramazandayız. Daha kalabalık oluyor. Bu tür önlemler çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Marmara'da 7'nin üzerinde büyük deprem bekleniyor

Gündoğdu, Kuzey Ege'de Yunanistan'a yakın yerde büyük bir deprem beklendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"En son deprem 6,9'du. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın son parçası kırılıyor. Marmara içinde 7'nin üzerinde büyük deprem bekliyoruz. Ne zaman sıra gelir bilemiyoruz ama şu anda gözlemlerimize göre büyük bir depremin belirtisi ve bulgusu yok."

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Üniversitesi Oğuz Gündoğdu Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title