Haberler

Balıkesir'de Son 1 Yıl İçinde 800 Kaçak Göçmen Yakalandı

Balıkesir'de son 1 yıl içerisinde toplam 800 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi.

Balıkesir'de son 1 yıl içerisinde toplam 800 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi. İnsan kaçakçılığı olayıyla ilgili gözaltına alınıp adli makamlara teslim edilen 22 organizatörden 10'unun tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Burhaniye ilçesi açıklarında meydana gelen kaçak göçmen faciasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Denizdeki kaçak göçmenlerin 156 Jandarma İmdat hattına, "Yunan, Yunan" çağrısı ile ihbar edildiği, yerlerinin konum belirleme sistemi ile tespit edilerek kurtarma operasyonunun gerçekleştirildiği bildirildi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesi açıklarında 6 kaçak göçmenin denizde boğularak öldüğü Zodyak botunun battığı faciada boğulmak üzere olan Suriye uyruklu kaçaklar sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenlerle ilgili denizde yaşanan can pazarı ve kurtarma operasyonuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"29 Kasım 2013 tarihinde sabahın erken saatlerinde 156 Jandarma İmdat hattını arayıp, 'Yunan Yunan' diyerek telefonu kapatan bir kadının durumundan şüphelenen jandarma ekipleri, konum belirleme sistemini kullanarak aramanın yapıldığı telefon sinyalinin Burhaniye-Pelitköy açıklarından geldiğini tespit etti. Olayla ilgili jandarma ekipleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığının bilgilendirilmesi üzerine aramanın tespit edildiği bölgede yapılan incelemelerde; Burhaniye-Pelitköy sahilinde Suriye uyruklu 3 erkek şahıs boğulmak üzere iken jandarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığınca denizde yapılan aramalarda ise 11 yabancı uyruklu şahsı taşıdığı öğrenilen Zodyak botunun batması sonucu 5 yabancı uyruklu şahıs sağ olarak kurtarılırken, 6 yabancı uyruklu şahsın ise cansız bedenine ulaşıldı. Zodyak botunun batması sonucu denizden sağ olarak kurtarılan yabancı uyruklu şahıslar, Burhaniye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kurtarılan yabancı uyruklu şahısların 1 kadın ve 8 erkekten oluştuğu öğrenilirken, ele geçirilen cansız bedenlerin ise 1 çocuk ve 5 erkeğe ait olduğu belirlendi. Aynı gün öğle saatlerine doğru, Ayvalık ilçesi Güneş Adası açıklarında ise bot vasıtasıyla Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen 4 kadın, 25 erkekten oluşan toplam 29 yabancı uyruklu şahıs Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalanmıştır. Yakalanan 29 yabancı uyruklu şahıs Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığına yasal işlemleri yapılmak üzere teslim edilmiştir."

SON 1 YILDA 800 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Bu arada Balıkesir'de son 1 yıl içerisinde toplam 800 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çeşitli nedenlerle meydana gelen göçmen kaçakçılığı olaylarına ağırlık vererek yasa dışı geçişlerin önünü kesmek maksadıyla yaptıkları çalışmalarda, son 1 yıl içerisinde 42 insan ve göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edildiği açıklandı. Buna göre Ocak 2013 tarihinden itibaren meydana geldiği tespit edilen insan ve göçmen kaçakçılığı olaylarına müdahalede bulunan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 144'ü kadın, 509'u erkek ve 147'si çocuk toplam 800 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bu süreçte yakalanan yabancı uyruklu şahısların yasa dışı yollarla geçiş yapmalarını sağladığı tespit edilen 22 organizatörün de yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, bunlardan 10'unun tutuklanıp cezaevine konulduğu kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Balıkesir Pelitköy Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title