Haberler

Balıkesir'de Seçimi Kaybeden MHP'li Belediye Başkanı Veda Etti

Balıkesir'de seçimi kaybeden MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, basın açıklaması yaparak veda etti.

Balıkesir'de seçimi kaybeden MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, basın açıklaması yaparak veda etti.

Bugün saat 11.00'de başkanlık makamında son defa basın toplantısı düzenleyen İsmail Ok, gazetecilerden ve Balıkesir halkından yapmış olduğu hatalar ve kırmış olduğu gönüllerin olabileceğini belirtip bunun için özür diledi, hakkını helal ederken herkesten de haklarını helal etmelerini istedi. Son 5 yıldır Balıkesir Belediye Başkanlığı yapan ve partisi MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığına da aday olan İsmail Ok'un başkanlığı, 30 Mart akşamı AK Parti'nin yüzde 40 oy oranıyla Büyükşehir Belediye seçimini kazanması üzerine düştü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında düzenlediği basın toplantısında, "Bu değerlendirmeden ziyade sizlerle vedalaşma, helalleşme için yapılmış bir toplantı. 5 yıl boyunca bir araya geldik, üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaştık. Bazen toplu sohbetler bazen bire bir, sizleri her daim kendi kardeşimiz arkadaşımız olarak gördük. Basın emekçisinin ötesinde bir çalışma arkadaşımız olarak gördük. Ama zaman zaman işimiz gereği siz beni kırmadınız da ben sizi kırdım, bunun için hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim hakkım yok ama, varsa da helal olsun. Gerçekten basın emekçisi arkadaşlarımdan çok memnunum, bunu gönlünüz olsun, laf olsun diye, sizi hoşnut etmek için söylemiyorum. Zaman zaman işin stresi gereği kendimizi kaptırıp yüksek tonda konuştuğumuz oldu ama yüz yüze bakılmayacak hiçbir şeyimiz olmadı. Ben özellikle onun için sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

BALIKESİR KAMUOYUNA TEŞEKKÜR ETTİ

OK: "İYİLİKLER VE GÜZELLİKLER HALKIMIZA, ÇİRKİNLİK VARSA BANA AİT"

Eski Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, makamdaki son basın açıklamasında Balıkesir halkına da 5 yıl boyunca verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ok, "Balıkesir kamuoyu da hangi partili olursa olsun bizlere maddi manevi destek verdi, yanımızda oldular. Balıkesir halkına da teşekkür ediyorum. Balıkesir'de 5 yılda gerçekten güzel eserler yaptık, insanların gönüllerini fethettik. Seçim sonuçları da bunun böyle olduğunu gösteriyor. Ben Balıkesir halkına verdikleri destek için teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini istiyorum. Balıkesir'de 5 yılda güzellik varsa Balıkesir halkına ait, çirkinlik varsa sadece şahsıma ait. Her güzellik Balıkesir halkının güzelliği, eğer hoş olmayan bir şey varsa o da İsmail Ok'a aittir. Bunu da üzerime alıyorum. Ben seçim öncesi belediye çalışanlarıyla çalışanlarımızla vedalaşmadım çünkü kazanacağımıza yürekten inanıyordum ama yaptıkları çalışmalar için hepsine teşekkür ettim. Pazartesi günü aynen devam edeceğiz dedik, ama olmadı. Bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyecilik zor iş, özveri ile fedakarca çalıştılar. Eğer yine Balıkesir Belediyesinde olumsuz bir şey varsa bunda asla belediye çalışanlarının zerre kadar kusuru yok, varsa o kusur da şahsıma ait" dedi.

"EDİP UĞUR'U TEBRİK EDİYORUM, ARADIM KUTLADIM"

MHP'li eski başkan İsmail Ok, seçim sonucuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Edip Uğur'u telefonla arayıp kutladığını söyledi. İsmail Ok, dün mesai saatinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un, belediyeye gelerek katları gezdiğini, odaları açtırdığını söyledi. İsmail Ok, "Edip Uğur'u tebrik ediyorum, ekibini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Ama, dün mesai bittikten sonra ben buradan ayrıldıktan sonra gelip odalara girmesi il başkanı başta olmak üzere partililerle bunu yapması, Balıkesir Belediyesini, Balıkesir halkını nasıl bir 5 yıl beklediğini göstermekte. Bunları Balıkesir halkı en iyi şekilde değerlendirecektir. Eğer beni arasaydı her kapıyı açtırırdım, hiç gizli saklı bir şeyimiz yok. Talimat verirdim; şu anda görevi devretmedim ben daha, şu anda o seçildi eyvallah, bitti. Ama görevi devretmedik biz, mazbatasını almadı. Mazbatasını aldıktan sonra yapsaydı gene izah edilebilirdi. Daha bismillah koltuğa oturmadan Balıkesir'i nasıl bir dönemin beklediğini gösteriyor. Eğer bu tarzda devam edecek olurlarsa İsmail Ok hiçbir zaman eğilmedi, yanlış yaptığım zaman özür dilemesini de bildim herkesten. Ama bu tarzda bir yöntem olursa İsmail Ok her zaman dimdik gider, asla kırılır, yıkılır, kellesi kopar ama hiçbir zaman kula kulluk etmez, hele pula hiç tapmaz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsmail Ok, Balıkesirsporlu futbolcularla görüştüğünü, yarınki Mersin İdman Yurdu maçında başarı dilediğini, desteklerinin sürdüğünü ve yönetimin de görevinin başında olduğunu söyledi. Ok, "Sezonun bitmesine 4 hafta kaldı. Biz bu vakitte terk etmeyiz, aldığımız görevi sonuna kadar yerine getiririz" dedi.

"HER AN BİR SORUŞTURMA BEKLİYORUZ"

İsmail Ok, kendi dönemleriyle ilgili idari veya hukuki her an bir soruşturma beklediklerini kaydetti. Ok, "Ama demirden korkan trene binmez. Arkamda beddua almadan Balıkesir halkının hayır duasıyla gidiyorum. Yüzde yüz herkesi memnun edebilir misin, edemezsin, böyle bir şey yok. Peygamberler memnun edememiş. Ama Balıkesir'in kahır ekseriyetinin desteğini alarak gidiyoruz. Balıkesir halkı seçim olmuş bitmiş bize güveniyor. Dolayısıyla yarın idari, hukuki, kolluk güçleriyle her şeye hazırlıklıyız. Zerre kadar korkumuz yok, neyleri varsa gelsinler. Zaten Balıkesir Belediyesi kadar sağlam denetlenen bir kurum, Balıkesirspor kadar sağlam kontrol edilen bir kurum yok" şeklinde konuştu.

İsmail Ok, asıl mesleği olan öğretmenliğe devam edip etmeyeceği şeklinde bir soru üzerine, çalışmayı düşünmediğini, bu süre içerisinde yine öğretmen olan eşinin evi geçindireceğini belirtti. Her zaman halel ekmeğin peşinde olduğunu belirten Ok, "Biz makama talip olmadık, hizmete talip olduk. Tüy gibi de hafifim, biz görev bilincini, sorumluluk duygusunu manevi anlamda en üst düzeyde yaşayan biriyiz. Allah'a şükür seçimle geldim, seçimle gidiyorum. Balıkesir halkı bana maddi, manevi destek verdi, omuzlarıma büyük yük koydu şimdi de o koyduğu yükü aldı. O kadar mutluyum, o kadar hafifim ki, Allah'ıma şükrediyorum, görevi böyle devrediyoruz" dedi. İsmail Ok, seçilmiş olsa ilk olarak kültür sarayı ile fuar ve kongre merkezi ardından güreş arenası yapmayı düşündüklerini söyledi. Basın mensuplarıyla vedalaşıp hatıra fotoğrafı çekilen İsmail Ok, belediye meclis salonunda da bando elemanlarıyla bir araya gelerek onlarla da vedalaşıp helalleşti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Edip Uğur Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title