Haberler

Balıkesir'de Otobüsler Yenileniyor

Balıkesir’de bir devir sona eriyor.

Balıkesir'de bir devir sona eriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarının modernizasyonu kapsamında ilk adımı attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş ve Kampus Minibüsleri Taşıma Kooperatifi arasında imzalanan "Elektronik ücret toplama sistemi" sözleşmesiyle; Balıkesir Üniversitesi Kampus Hattında faaliyet gösteren minibüslerin yerine validatörlü, kameralı, klimalı ve engellilere uygun otobüsler nisan ayının başından itibaren vatandaşlara ve öğrencilere hizmet verecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu'nda yapılan imza töreninde projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Uğur, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'yle, Kampus Minibüsçüler Hattı arasında imzalanan anlaşmayla Balıkesir'deki otobüslerin yenilenmesi başladı. Balıkesir artık daha rahat, klimalı, validatörlü, içinde kameraların olduğu otobüslere kavuşuyor. Artık bu araçlarla vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi kampusa taşıyacağız. İnsanımıza daha güzel bir hizmet verilecek. Bunu Kampus Minibüsçüler Hattı Kooperatifi'yle birlikte yaptık. Kooperatif yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Nisan ayının başında otobüsler faaliyete geçecek. Örnek bir taşımacılık olacak. Balıkesir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, Kampus hattında faaliyet gösteren esnafa gösterdiği kolaylıktan dolayı teşekkür eden Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem, gerek çalışanların gerekse kendilerinin kafalarında hiçbir soru işareti kalmadan sözleşme aşamasına gelindiğini söyledi. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kasım ayından beri yapılan görüşmeler sonucunda Sayın Başkanımız ' Sezar'ın hakkını Sezar'a vererek' orada faaliyet gösteren 62 meslektaşımıza oranın hattını vermesi takdire şayandır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda hep yanımızda oldu. Kafamızda hiçbir soru kalmadan imza aşamasına geldik. Balıkesir'imize teşkilatımıza hayırlı olur" dedi.

Elektronik Para Toplama Sistemine geçişte sözleşme aşamasına gelinmesinden dolayı Başkan Uğur'a teşekkür eden Kampus Minibüsleri Taşıma Kooperatifi Başkanı Ömer Savkat, yeni otobüslerin faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaşlara daha rahat ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunacaklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Sezar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title