Haberler

Balıkesir'de Nevruz Kutlaması Yapıldı

Balıkesir'de Nevruz kutlaması yapıldı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı: "Nevruz'da hainlik yapanlara devlet izin vermez"BALIKESİR - Balıkesir'de gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Balıkesir'de Nevruz kutlaması yapıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı : "Nevruz'da hainlik yapanlara devlet izin vermez"

BALIKESİR - Balıkesir'de gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Nevruz kutlamalarında konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Nevruz'u kötü emellerine alet etmeye çalışanlara devletin izin vermeyeceğini söyledi.

Balıkesir Üniversitesi kampüs alanında Nevruz kutlamaları gerçekleşti. Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle süslenen Nevruz kutlamalarına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın konuşmaları damga vurdu. Nevruz'u başka amaçlarla kutlamak isteyenlere seslenen Vali Yazıcı, "Bugün burada Bahar Bayramı ve Ormancılık Bayramını kutlamak için bir araya geldik. Ben bu ülkede nevruzu başka maksatlar ile kutlamaya veye bugünü bahane ederek kendi kötü emellerini alet etmeye çalışanlara bir kaç söz sarf etmek istiyorum. Nevruz bir Türk geleneğidir, Orta Asya'dan gelmektedir. Baharı karşılama için halkımızın kış bitiminde baharın güzelliklerini, o güzel müjdelerini karşılamak için yaptığı bir takım etkinliklerden oluşmaktadır" dedi.

Vali Yazıcı, "Türkü ile Kürdü ile Lazı ve Çerkezi ile hep birlikte bir millet olmamıza rağmen bazı hainler bu günü kendilerinin özel veya birilerine mesaj vermek adına ya da Türkiye Cumhuriyetine meydan okumak adına etkinlik olarak düzenlediği, tören yaptığı veya yapmaya çalıştıkları bir gün gerçekleştirmeye çalıştılar. Geldiğimiz an itibarı ile ülkemizin bir çok noktasında bugün layık olduğu, gerektiği ve milletimize yakışır vaziyette kutlanmaktadır. Doğu'daki illerimizde de, Batıda ki illerimizde de doğrusu budur. Baharın ilk günü olarak kabul ettiğimiz bugünün bizim için önemli olduğu herkes tarafından bilinmesi gerekir. Dolayısıyla hiç siyasi amaç uğruna ve hainlik etmek uğruna kullanılamaz. Zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti de buna müsaade etmedi. Nevruz artık kutlanması gerektiği şekilde halkın tüm kesimleri tarafından kutlanmaktadır" dedi.

Konuşma sonrası öğrenciler Nevruz Şiiri okurken, Halk oyunları ekibinin gösterileri de Nevruz kutlamalarına renk kattı. Kutlamalar sonrası Vali Ersin Yazıcı örste demir döverek, yakılan nevruz ateşinin üstünden atladı. Vali Yazıcı ardından fidan dikerek, çocuklarla yakından ilgilendi.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsündeki Nevruz kutlamalarına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir Orman Bölge Müdürü vekili Zafer Çetin ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile çok sayıda protokol mensubu ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bahar Bayramı Ersin Yazıcı Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title