Haberler

Balıkesir'de Kısa Kısa

Bandırma Devlet Hastanesi ameliyathanesinde bulunan çok sayıda tıbbı cihazın değiştirilmesinin ardından ilçeden başka yerleşim yerlerine yapılan hasta sevklerinde yüzde 40 oranında azalma olduğu bildirildi.

Başhekim Uzm. Dr Muzaffer Şenveli, yaptığı açıklamada, hastanenin ameliyat servisinde bulunan 30 yıllık cihazların yenilenmesinin ardından hastaneleri bünyesinde aralarında kanserin de bulunduğu çok sayıda ameliyatın yapılabildiğini söyledi.

Ameliyathanedeki cihazların yenilenmesiyle ilgili hastane döner sermayesinden yaklaşık 700 bin TL harcama yapıldığını dile getiren Şenveli, şunları kaydetti:

"Yeni cihazların kullanımı, anestezi ve sağlıktaki son gelişmelerle ilgili uzman doktorlar tarafından ameliyathanede çalışan personel ve doktorlara yönelik bir dizi eğitim vereceğiz. Amacımız, teknolojik gelişmeleri hastanemiz bünyesine taşıyarak, Bandırma'dan Bursa, İzmir ve İstanbul'a yapılan ciddi ameliyatlardaki sevklerin önüne geçmektir. Yaptığımız teknolojik yatırımlarla ilçemizden Bursa, İzmir ve İstanbul'a yapılan sevklerde yüzde 40 oranında bir azalma oldu."

Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadetin Pircioğlu, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından açılacak TEOG Danışma Merkezinin 6-16 Temmuz'da Bandırma, Hasan Atlı ve Vecihibey Ortaokullarında öğrenci ve öğrenci velilerine danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.

Pircioğlu, öğrencilerin aldıkları puanlara göre doğru tercih yapmalarının, eğitim ve mesleki gelecekleri açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu önem açısından 3 okulda TEOG Danışma Merkezi kurulmasına karar verildiğini dile getiren Pircioğlu, "Öğrencilerimiz 6-16 Temmuz arasında bu merkezlere gelerek rehber öğretmenler gözetiminde tercihleri yapabilirler" dedi.

Pircioğlu, Bandırma'nın bu yıl başarısını bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında artırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Bandırma İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title