Haberler

Balıkesir'de Karne Heyecanı

Güncelleme:

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı karne dağıtım törenini bu yıl Aslıhantepecik İlk ve Ortaokulunda düzenledi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı karne dağıtım töreni bu yıl Aslıhantepecik İlk ve Ortaokulunda düzenlendi. Balıkesir il genelinde 184 bin 610 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Aslıhantepecik İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz katıldı. Sınıfları dolaşarak karne dağıtan Vali Yaman öğrencilerle sohbet etti.

Bugün 185 bin öğrencinin karne alacağını hatırlatan Vali Mustafa Yaman "Başarılı bir eğitim öğretim geçirdik. Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem önümüzdeki sene açılacak okullarımızın yenileme çalışmaları hızla devam edecek hem de 2015 yılında 35 projemizi ihale ettik ve onların yapımına başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde hem yeni okulların hem de onarılmış okullarımız yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelmiş olacaklar. Mümkün olduğu derece farklı okullarda programlar yapmak istiyoruz. Bugün de Altıeylül ilçemize ait bir mahallemizde karne dağıtımında öğrencilerle beraber olduk. Burada söylemek istediğim şu; okullardaki çocuk sesleri bugün itibariyle sona ermiş olacak. Ancak okul bahçelerimizi 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde 365 gün açık tutuyoruz. İnşallah okul bahçelerimiz çocukların yaz tatilinde oynayacakları alanlar olarak devam edecek. Okul bahçelerinde, mahalledeki ve camilerdeki çocuk seslerini önemsiyoruz. Yani her tarafta çocuk sesleri olsun istiyoruz. İnşallah öyle olacak. Okullarımızda 'Okullar Hayat Bulsun' projesiyle bu çocuk seslerini yazın da devam ettireceğiz. Başarılı geçen öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki sene de öğrencilerimiz yorgunluklarını atmış, farklı alanlarda kendilerini geliştirmiş olarak okula başlayacaktır"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Birol Şahin Altıeylül Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title