Haberler

Balıkesir'de Fetö'den İhraç Edilen Öğretmene Destek

BALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten atılan sınıf öğretmeni Türkan Karaoğlan'ın mağdur olduğunu savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise ben de FETÖ'cüyüm.

BALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten atılan sınıf öğretmeni Türkan Karaoğlan'ın mağdur olduğunu savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise ben de FETÖ'cüyüm. Bu karar yüzde 100 hatalıdır" dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Öğretmenler Günü nedeniyle bugün CHP İl Başkanı Ender Biçki ile birlikte KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen öğretmen Türkan Karaoğlan'ın büyük mağduriyet yaşadığını savundu. Atatürk İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Türkan Karaoğlan'ın haksızlığa uğradığını öne süren Sarıbülbül, "Hiçbir Öğretmenler Günü bu kadar buruk geçmemiştir. Şu an Türkiye'de on binlerce öğretmen açığa alındı, on birlercesi ihraç edildi. Balıkesir'de de bizim sendikanın üyesi Türkan Karaoğlan, FETÖ ile ilgisi olduğu söylentisiyle önce açığa alındı, ardından ihraç edildi. Türkan hocam, 15 yıldır sendikamızın üyesi, tanıdığımız, bildiğimiz bir arkadaşımız. Ne Bank Asya'da hesabı var, ne de ByLock kullanmış. TMSF'den aldığımız yazı da bunu kanıtlıyor. ByLock kullansa hakkında adli süreç olur. Adli sicil kaydı temiz, arşiv sicil kaydı temiz. Çocuğunu FETÖ'nün okullarına göndermemiş. Bu yapı ile uzaktan yakından ilişkisi olmamış. Ama kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi. Başbakan 'Bu işlemlerde yüzde 1'den daha az seviyede hata var' diye açıklama yapıyor. Ben açık ve net olarak söylüyorum, bu karar kesinlikle hatalıdır. Devletten beklentimiz bir an önce Türkan Karaoğlan'ın göreve iade edilmesidir. Bu devletin borcudur. Devlet haklı ile haksızı ayırmalıdır" diye konuştu.

CHP'Lİ HAVUTÇA BAKAN'A SESLENDİ

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça ise Türkan Karaoğlan'ın kendisi gibi öğretmen olan eşi Doğan Karaoğlan'ın yakın arkadaşı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"FETÖ bahane edilerek Türkiye'de ne kadar devrimci, Atatürkçü, cumhuriyetçi, hükümete bir şekilde muhalif öğretmen varsa kıyıma uğramaya başladı. Türkan hanımın durumunu öğrendiğimde de Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı'na gittim. Türkan hanımın neden ihraç edilmek istendiğini öğrenmek istediğimi söyledim. Bakan Yardımcısı bilgisayarın başına geçti ve MİT'ten aldıkları bilgilere göre Türkan hanımın ByLock kullandığının tespit edildiğini, Bank Asya'da parası olduğunu söyledi. MİT yaptığı çalışma ve eylemlerden dolayı sadece Başbakana karşı sorumlu olan bir kuruluş. Yargı tarafından denetlenemiyor, oradan gelen bilgilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini nereden bileceğiz? Ben buradan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sormak istiyorum. Türkan öğretmeninin uğradığı haksızlık ve adaletsizlik vicdanınızı kanatmayacak mı? Bu kadar toplumda ve kamuoyunda haksız bir şekilde itham edilmesinin sorumlusu kimdir? Bank Asya ile ilişkisi olduğunu iddia eden MİT yetkilileri bunun hesabını nasıl verecek?"

"YÜZDE SIFIRLIK HATA VARSA BURADA VAR"

Havutça'nın ardından yeniden söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül olarak ben de FETÖ'cüyüm. Yani ben öğretmenimi tanıyorum, biliyorum. Kesinlikle FETÖ ile ilgisi yoktur. Yüzde sıfırlık hata payı varsa o pay buradadır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİ ÖZLEDİM"

33 yıllık öğretmen olan Türkan Karaoğlan ise, "Uğradığım bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyorum. Bir an önce sınıfıma gitmek ve öğrencilerimle kucaklaşmak istiyorum. Suçlama olarak öncelikle bana herhangi bir şey tebliğ edilmedi. Daha sonra Bank Asya ve ByLock'tan söz edildi. Ben de bankada hiçbir hesabım olmadığına dair TMSF'den yazı aldım. ByLock'la da ilgim yok. Bu konuda da bir işlem yapılmadı. Bu yüzden bana yapılan suçlamalar sıfırlandı. Görevime iade edilmek istiyorum" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bank Asya Karaoğlan Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title