Haberler

Balıkesir'de, Çanakkale Ümmet Yürüyüşü

Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle “Çanakkale Ümmet Yürüyüşü” düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle "Çanakkale Ümmet Yürüyüşü" düzenlendi.

Zağnos Paşa Camii önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şubesi üyeleri sloganlar atarak Ali Hikmet Paşa Meydanına kadar yürüdüler. Etkinlik 7 yaşındaki Raif Mert Karabıyık'ın Çanakkale Savaşını anlatan bir şiir okumasıyla başladı. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkalarının çizeceğine vurgu yaparak "Tarih bir toplumun hafızasıdır. Hafızası olmayan toplumların gelecek tasarrufu olamaz. Yeni nesillere Çanakkale'de olup bitenleri anlatmak bu toprakların geleceğine sahip çıkmaktır.Batı karşısında gerileyişin sebepleri, köklerimizden değerlerimizden ve fütuhat ruhundan kopma olduğunu kadrolar çareyi batıyı taklitle aramışlardır.Bu coğrafyanın her ferdi bilmelidir ki ancak Çanakkale'de destan yazan ruh, inancı, iradesi, azmi, yüreği ve feraseti ile yeryüzünde iyiliğin teminatıdır. Anadolu Gençlik bu ruhu taşıyan omuzların harman yeridir"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title