Haberler

Balıkesir'de bu adayların TBMM'ye girmesi zor

Güncelleme:

Balıkesir'de bu adayların TBMM'ye girmesi zor. 2015 Balıkesir seçim sonuçları sonrası hangi partinin ne kadar oy alacağı konusunda tahmin yapmak hiçte kolay değil. Geçen seçimlerde bölgede AKP, CHP rekabet etmiş ve AKP 4 CHP ise 3 Milletvekili kazandı. MHP ise bölgeden 1 vekil çıkarabilmişti.

. 7 Haziran seçimleri sonrası Balıkesir'de en fazla oyu hangi parti alacak ? 7 Haziranve seçim öncesi partilerde meclise girmesi zor görünen milletvekili adayları.

BU ADAYLARIN MECLİSE GİRMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR

Siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmesinin ardından seçmenin beğenisine sunulan milletvekili aday listeleri, ülke genelinde ya da il bazında seçmen tercihlerini olumlu ya da olumsuz etkileyen en belirleyici unsurdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Seçilmesi neredeyse kesin olan ve partilerin vitrinlerinde yer verdikleri adaylar dışında bu seçimin bir de kaybedecekleri olacak. Haberler.com son 1 ayda yapılan kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak aday listelerinde özellikle vitrinde yer alan ve kaybetmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini sizin için hazırladı.

ESKİ CHP'Lİ YENİ AK PARTİLİ SAVCI SAYAN KAYBEDENLER ARASINDA

AK Parti'den aday olduğu açıklandığı günden beri belki de en çok tartışılan isimlerden oldu. Bir dönem Deniz Baykal'ın sağ kolu olan ve arkasından gözyaşı döken eski CHP'li Savcı Sayan İzmir'de 2. bölge 7. sıradanAK Parti milletvekili adayı oldu. CHP'nin kalesinden aday gösterilen Sayan'ın adı seçimin kaybedecekleri arasında geçiyor.

32 YILLIK MAKUS TALİH KIRILAMIYOR

CHP 16 ilde birinci sırada kadın adaylara yer verdi. Üstelik 104 kadın adaydan 35'i seçilecek yerlerden aday gösterildi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kadın bir aday Erzurum'da liste başı oldu. 1983'den beri hiçbir sol parti adayının vekil çıkaramadığı Erzurum'da 1. sıra adayı Gonca Aytaş da bu makus talihi kıramayacak gibi görünüyor. 32 yaşındaki avukat Aytaş'ın adı seçilemeyecek adaylar listesinde.


Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Yüksek Seçim Kurulu Savcı Sayan Balıkesir Ak Parti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title