Haberler

Balıkesir'de Boru Patladı, Su Basan Evdeki Yaşlı Kadın Öldü (2)

Başkan UĞUR MAHALLEYE GİTTİ Su baskınlarının ardından Ak Parti'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün öğle saatlerinde BASKİ Müdürü Mustafa Bayram, İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, Özel Kalem Müdürü Şaban Akkol ve diğer yetkililerle birlikte Demiryolu Caddesi'nde yaşayan mağdur vatandaşları ziyaret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Başkan UĞUR MAHALLEYE GİTTİ

Su baskınlarının ardından Ak Parti'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün öğle saatlerinde BASKİ Müdürü Mustafa Bayram, İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, Özel Kalem Müdürü Şaban Akkol ve diğer yetkililerle birlikte Demiryolu Caddesi'nde yaşayan mağdur vatandaşları ziyaret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

BASKİ yetkililerinden bilgi alan Başkan Uğur, "İkizcetepeler Barajı'ndan Altıeylül ve Karesi ilçesine su getiren ana D2 deposundan aşağı yukarı 2.5-3 bar basınçlı su geliyor. Bu CTP borular 1999 yılında Balıkesir'de döşenmiş. Bunların bağlantı yerlerinde de manşonlar var. Balıkesir'de bir yıldır bu boruların ek yerlerinde sık sık patlamalar oluyor. Daha önce de İzmir Caddesi üzerindeki boruları değiştirmiştik" dedi.

Bu arızanın ya metal yorgunluğu ya da kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklandığını düşündüklerini belirten Başkan Uğur, şunları söyledi:

"Bir tarafı kapatıyorsunuz, bir başka yerden kaçırıyor. Bunlar 1 metre, 1 metre 20 santim çapında borular. Bu borularla mahallelere su veriliyor. Son patlamadaki su baskını sonucu bir hemşerimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Kızı ve torunu hastanede. Onları da ziyaret edeceğiz. Biz bu hattı tamamen değiştireceğiz ve çelik boru haline getireceğiz. Yoksa bu olaylar devam ediyor. Yapıları da görüyorsunuz. Hepsi bodrum. 11 evde hasar tespiti yapıldı. Kimin ne hasarı varsa karşılayacağız. Evleri temizleyeceğiz, mobilyaları yenileyeceğiz. Tüm belediye birimleri seferber oldu. Yaraları saracağız."

Başkan Uğur bölgedeki vatandaşların da sorun ve isteklerini dinleyerek, gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

BASKİ'Yİ SUÇLADI

Başkan Uğur ve yanındakiler daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri yapılıp taburcu edilen, ölen Nadire Poyraz'ın kızı Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan ile görüştü. Başkan Uğur, hastane morgundaki ziyarette, anne- kıza hem başsağlığı hem geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Anneciğim gitti" diye ağlayan Hatice Poyraz, "Hep BASKİ'nin suçu, Başkanım hep BASKİ'nin suçu. Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Maddi manevi tazminatımı istiyorum" dedi.

Bu sözler sonrası Başkan Uğur sessiz kalırken, yakınları ve diğer belediye çalışanları Poyraz'ı teskin etmeye çalıştı.

DOĞALGAZ BORUSUNA TUTANARAK HAYATTA KALDILAR

Görüşmede Hatice Poyraz ve kızının yaklaşık 20 dakika boyunca doğalgaz borularına tutunarak hayatta kalmaya çalıştığı açıklandı. İki kişinin yardımıyla anne-kızı evlerinden çıkaran Adem Boyraz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Otomobilimle tesadüfen yoldan geçiyordum. Patlayan boruyu ve suyu görünce arabayı park edip, evi su basan ailenin yardıma koştum. Önce evin bahçesine dolan suyu tahliye etmeye çalıştık. Ben duvarı kırmaya çalıştım. Zar zor bulduğumuz bir balyozla duvarı yıktık. Daha sonra suyun önüne set çekmeyi denedik. Evin dış kapısının sular altında olduğunu görünce kapıyı açtık. Evin içinde yüzen eşyaları dışarı çıkardık. Yanımdaki kişi içeri girdi. Önce 16 yaşındaki kızı getirdi, sonra annesini getirdi. Bu arada İtfaiye ekipleri de içeri girdi. Daha sonra yaşlı kadının cesedi çıkarıldı."

Ekipler gün boyunca bölgedeki arızayı gidermek için çalışırken, mağdur vatandaşlara ise belediye tarafından yemek dağıtıldı. - Uğur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Edip Uğur Mustafa Bayram Balıkesir AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title