Haberler

Balıkesir'de "Antika Pazarı" Açıldı

Balıkesir'de Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir Antikayı Sevenler El Sanatları Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından kurulan Antika Pazarı, 8 ilden yaklaşık 80 antikacının katılımıyla açıldı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki pazar yerinde kurulan ve her cumartesi yapılması planlanan pazarın açılışında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir'i antikacıların cazibe merkezi yapmak istediklerini söyledi.

Pazara özellikle başka illerden gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Kafaoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle bir kalabalık pazar yerinin olabileceğini düşünmemiştim. İlk defa yapılıyor çünkü. Bu pazarın bu kadar derinliğinin olabileceğini de düşünmemiştim, şimdi buraya gelip görünce şaşırdım. Hakikaten böyle bir pazara ihtiyaç varmış. Bu merakın, eski eserlerin, antika eserlerin, tarihi merakın, belki mektup, belki bir kitap, belki bir fotoğrafı değerlendirerek onu mutlaka tarihin bir köşesinde veya koleksiyonda, evde ya da müzede değerlendirme şansı bulabileceğiz. Tabiri caizse küflü raflardan, depolardan hakikaten bir işe yaramaz deyip değerlendirilmeyen şeyler bu şekilde gün yüzüne çıkmış olacak. Bu kişiler sayesinde de bu eserler hakkettikleri değeri bulacaktır."

Daha sonra kurdeleyi keserek pazarı açan Kafaoğlu, beraberindekilerle stantları gezdi.

Pazarda Balıkesir, Konya, Adana, Gaziantep, Bursa, İstanbul, Çanakkale ve İzmir'den antikacıların stantları bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Zekai Kafaoğlu Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title