Haberler

Balıkesir'de Alternatif 23 Nisan Bayramı

Balıkesir'de alternatif 23 Nisan bayramıBALIKESİR'DE 12 sivil toplum örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Alihikmetpaşa Meydanı'nda kutladı.

Balıkesir'de alternatif 23 Nisan bayramı

BALIKESİR'DE 12 sivil toplum örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Alihikmetpaşa Meydanı'nda kutladı.

Eğitim-İş Balıkesir Şubesi, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Hacı Bektaşi Veli Derneği, Balıkesir Folklor Araştırma Derneği (BAFAD), Taşeron İşçileri Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKK), İDA-DER, Savaştepe Öğretmen Okulu Mezunları Derneği (SÖM-DER), Güzel Sanatlar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) düzenlediği etkinliğe; CHP Balıkesir örgütleri de destek verdi.

MİNİK ZEYNEP ALKIŞLANDI

Alihikmetpaşa Meydanı'ndaki kutlamada, 7 yaşındaki Zeynep Selin Lek İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu; büyük alkış aldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar 'Andımız'ı hep birlikte okundu. Çocukların Barış Manço'nun şarkılarıyla coşup, dans ettiği etkinlikte, Ferman Halk Oyunları Derneği'nin gösterisi de ilgiyle izlendi. Etkinlik şiirlerin okunması ve kutlamaya katılan tüm vatandaşların hep birlikte Balıkesir Bengisini oynamasıyla sona erdi. Sivil toplum örgütleri kutlamada, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de bir kez daha sahip çıktı. Bir çok vatandaşın Atatürk posterlerini taşıdığı ve Atatürk'lü tişörtler giydiği gözlendi.

"İPTAL GEREKÇESİ GERÇEKÇİ DEĞİL"

Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekin Efe, etkinliğe katılan, destek veren tüm sivil toplum örgütlerinin hazırladığı "23 Nisan coşkumuz engellenemez" başlıklı basın açıklamasını okudu. TBMM'nin 96. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 'terör ve şehitler' gerekçe gösterilerek iptal edildiğini anımsatan Efe, "Nişanlarda, düğünlerde, kutlama programlarında boy gösterenlerin, stad açılışında top koşturanların, ulusumuz için böylesine önemli bir kutlamayı terör olaylarını bahane ederek iptal etmeleri gerçekçi değildir. Onlar ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın Türk ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerin keyfine bırakmayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title