Haberler

Balıkesir'de AK Parti Adayından Balıkesir'e Banliyö Hattı Sözü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 30 Mart'ta yerel seçimleri kazandıklarında öncelikle trafik meselesini tamamen çözüme kavuşturacaklarını, Balıkesir'e ilk defa banliyö hattı kuracaklarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 30 Mart'ta yerel seçimleri kazandıklarında öncelikle trafik meselesini tamamen çözüme kavuşturacaklarını, Balıkesir'e ilk defa banliyö hattı kuracaklarını açıkladı.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. İl merkezindeki 1. ve 2. Gündoğan Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Uğur, mevcut belediye başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve ekibini sert şekilde eleştirdi. İsmail Ok'un "Asfalt Parası" söylemiyle belediyeyi kazandığını ifade eden Edip Uğur, "Asfalt parası almayıp 7.5 trilyon silen MHP, 5 yılda sizden toplam 25 trilyon zamlı su parası aldı" dedi.

Beraberinde İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Altıeylül İlçe Başkanı Av. Hasan Şafak, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Altıeylül Gençlik Kolları'na bağlı gençler ile AK Parti Altıeylül belediye başkan Aday adayları Zekai Kafaoğlu, Yusuf Hocaoğlu, İsmail Çoban, Şinasi Yılmaz ve Recep Şeker'in de yer aldığı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, Balıkesir Belediyesinin mevcut yönetim tarafından iyi yönetilmediğini söyledi. Kendilerinin, "Küçük olsun, benim olsun değil; Büyük olsun hepimizin olsun" mantığıyla hareket ettiğini kaydeden Uğur, "Siyasetçi önce sözünün eri olacak, verdiği sözleri unutmayacak. Yapamayacağı sözleri de vermeyecek. Hani hal binası yıkılmayacaktı; Hani çarşı merkeze taksi-dolmuşlar girecekti; Ne oldu? Otobüsleri sokacaklarını vaat ettikleri Milli Kuvvetler'e şimdi iki taksi bile zor giriyor. Bizim popülist söylemlerle işimiz olmaz. Uzmanlar tüm Balıkesir'i sokak sokak, cadde cadde inceliyor. Neler yapabiliriz; Hepsinin hesabını yapıyoruz. TOKİ'den Organize Sanayi Bölgesi'ne ve Kampüse banliyö seferleri için TCDD Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler proje hazırlıyorlar. Yakında hepsini sizlerle paylaşacağız. Sözünün eri olanların gerçekçi projelerine değer verin" dedi.

"SABRİ UĞUR'LU AK PARTİ BELEDİYESİ ADALET GETİRDİ"

Edip Uğur, Balıkesir'de 2009 seçimleri öncesi 'asfalt parası' kampanyası başlatıldığını hatırlattı. 2004-2009 yıllarında işbaşında olan dönemin Belediye Başkanı Sabri Uğur ile AK Partili belediyenin su paralarına adalet getirdiğini belirten Edip Uğur, 'altyapı hizmetlerine katkı payı' olarak vatandaştan toplam 7.5 trilyon lira para istendiğini, MHP'li belediyenin bu paranın tam 4 katını su paralarından çıkardığını iddia etti. Edip Uğur, "Sabri Uğur'lu AK Parti belediyesi 2004-2009 arası su parasına hiç zam yapmadığı gibi, 2009 yılında su için aldığı tek karar olan gündemde su fiyatlarına adalet getirmiş. Fahiş olan iş yerlerine ait su paralarında indirim yapmış. Oysa, dükkan ve mülk sahiplerinden bir defaya mahsus alınacak asfalt parasını almadığını anlatan MHP'lilerin yaptığı ilk icraat, 2010 yılında yapılacak asfaltlama çalışmaları için harcanacak 5 trilyon için su paralarına zam yapmak olmuş. İşte, belgesi burada. Meclis kararları ortada. Hem suya yüzde 50 zam yapıyorlar, hem de fakir fukaranın, öğrencilerimizin kullandığı sudan gelecek paralarla asfalt paralarını ödemek için düğmeye basıyorlar" diye konuştu.

UĞUR'DAN KARESİ AVM ELEŞTİRİSİ

Edip Uğur, Belediye Meclisinin konuyla ilgili tutanak örneklerini de vatandaşlara gösterdi. Öte yandan, Eski Salıpazarı'nda yapılan Karesi AVM ile ilgili düşüncelerini de paylaşan AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, buranın 'çakma AVM' olduğunu söyledi. Uğur, "Balıkesir'i büyüteceğiz diye sizden vekalet isteyenler, kendilerini büyüttüler. Bakın Karesi AVM diye bir yer yaptılar. Çakma AVM. Hiç dükkanlarının boş olduğu bir alışveriş merkezi olur mu? Bunların tüm işleri böyle plansız" dedi.

Balıkesir'in büyümesi için ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve hükümet arasında uyum olması gerektiğini vurgulayan Ahmet Edip Uğur, "Dişlilerden bir tanesi uyumlu olmazsa, makine çalışmaz. Bu uyumu sizler sağlayacaksınız. Merkezi hükümet ve Bakanlıklar ile koordineli çalışma yaparak Balıkesir'in gelişimini hızlandıracak önemli projeleri ancak biz gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, diğer ziyaretlerinde söylediği ve vatandaşlardan büyük destek gören 'asfalt ve katkı payı' parası almayacağı sözünü 1. ve 2. Gündoğan Mahallesi'nde de tekrarladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Edip Uğur Balıkesir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title