Haberler

Balıkesir'de 9 Noktada Kurban Kesim Hizmeti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda 9 ayrı noktada küçükbaş mobil kesim ünitesiyle hizmet verecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda 9 ayrı noktada küçükbaş mobil kesim ünitesiyle hizmet verecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Mezbahası'nda da büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim hizmeti verecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatandaşların veteriner denetiminde usulüne göre kurbanlarını kesmesi için 9 ayrı noktaya yerleştirilecek küçükbaş mobil kesim ünitelerini tanıttı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve personelin bulunduğu basın toplantısına 9 ayrı küçükbaş mobil ünitesinin Balıkesir merkez, Edremit, Bandırma ve Burhaniye'de hizmet vereceğini söyleyen Başkan Uğur, 3 binin üzerinde hayvanın ünitelerde kesilmesini beklediklerini ifade etti.

Kurban Bayramı'nda gelişi güzel kurban kesiminin önüne geçmek için mobil kurban kesim ünitelerini kullanacaklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra şehirde kurbanların gelişi güzel kesilmesi, çevreyi kirletmesi hiç hoş bir görüntü değil. Biz de bu yıl mobil kurban kesim hizmetini Balıkesir'de başlatıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız yaptığı çalışma sonucunda mobil kesim ünitelerini getirdi. Bu yıl 9 ayrı noktada kesim işini gerçekleştireceğiz. Bu araçların hepsinin üzerinde su deposu, kompresörü her türlü donanımı bulunuyor. Vatandaşlarımız kurbanını verecek, kurbanının nasıl kesildiğini camdan görüp, mobil kesim ünitesinin sonundan en kısa zamanda kurbanını paketlenmiş olarak alacak. Bir mobil kesim ünitesi 8 saat içerisinde 300 küçükbaş kurban kesebiliyor. Biz bu yıl 3 binin üzerinde hayvanın ünitelerde kesilebilecek" dedi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Başkan Uğur'a konuşmasının ardından kurban bıçak seti hediye etti. 18 yaşından bu yana kurban kestiğini ve bu uygulamayı devam ettirdiğini belirten Başkan Uğur, Daire Başkanı Tüzen'e bıçak armağanından dolayı teşekkür etti.

Mobil kesim ünitelerinin noktaları şöyle: Altıeylül ilçesinde Bahçelievler Mah. Kapalı Pazar Yeri ile Gümüşçeşme Mh. Büyük Kapalı Pazaryeri, Karesi ilçesinde: Adnan Menderes Mh. Ali Hikmet Paşa Mah. ile Paşa Alanı Kapalı Pazar yeri, Bandırma ilçesinde; 600 ilçesi Mah. Korazman Mevki hayvan Pazar içi, Burhaniye ilçesinde; Bahçelievler Pazar Yeri içi, Edremit ilçesinde; Cumhuriyet Mh. Pazar yeri içi ile Altınoluk Mh. Mimar Sinan Cd. Anfi Tiyatro arkası.

Büyükbaş hayvan kesiminin de Edremit İlçesindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Edremit Mezbahası'nda yapılacağı belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Kurban Bayramı Balıkesir Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title