Haberler

Balıkesir'de 11 Ayda 800 Kaçak Yakalandı

Güncelleme:

Balıkesir'de yıl başından bu yana yakalanan 144'ü kadın, 147'si çocuk 800 kaçak hakkında yasal işlem yapıldı.

Balıkesir'de, yılın 11 ayında, yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 800 kişinin yakalandığı bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, jandarmanın sorumluluk sahasında yılbaşından bu yana 42 insan ve göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edildiği belirtildi.

Bu operasyonlarda yakalanan 144'ü kadın, 147'si çocuk 800 kaçak hakkında yasal işlem yapıldığı duyurulan açıklamada, gözaltına alınan 22 organizatörden 10'unun mahkemelerce tutuklandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, Burhaniye açıklarında dün 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan botun batmasına ilişkin şunlar kaydedildi:

"Sabahın erken saatlerinde 156 Jandarma İmdat Hattını arayan ve 'Yunan, Yunan...' diyerek telefonu kapatan bir kadının durumundan şüphelenilmesi üzerine jandarma ekipleri, konum belirleme sistemini kullanarak telefon sinyalinin Pelitköy açıklarından geldiğini tespit etti. Bölgede yapılan incelemelerde, Pelitköy sahilinde Suriye uyruklu 3 erkek, boğulmak üzereyken jandarma ekipleri tarafından sağ kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının denizdeki aramalarında da 11 yabancı uyruklu şahsı taşıdığı öğrenilen ve sebebi henüz tespit edilmeyen zodyak botunun batması sonucu 5 şahıs sağ kurtarılırken 6 yabancı uyruklu şahsın ise cansız bedenine ulaşıldı. Sağ kurtarılan şahıslar, Burhaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı."

Kaynak: AA / Güncel

Burhaniye Balıkesir Pelitköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title