Haberler

Balıkesir Büyükşehir'den Ayvalık'la Ortak Hareket Kararı

Balıkesir Büyükşehir'den Ayvalık'la ortak hareket kararı

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balıkesir Ayvalık'ta da birinci derecede olan bazı sit alanlarının derecesini düşüren çalışmasını ele aldı. Ortak akılla hareket etme kararı aldıklarını belirten Başkan Uğur, "Ayvalıklılarla, Ayvalık Belediyesi ile aynı görüşteyiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi ile birlikte bugün Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer'i makamında ziyaret etti. Çevre ve şehircilik Bakanlığı'nın ilçede tepkilere neden olan sit değerlendirmesi hakkında görüştü. Ayvalık Belediye Meclis üyeleri Ali Gür, Ufuk Turan, Oğuz Başkurt, Gökay Bacan ve Ahmet Erkal'ın da toplantıya eşlik etti.

Açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 2 yıl önce başlattığı sit alanlarıyla ile ilgili çalışma neticelendi ve çalışmanın neticesi sunuldu. Hem ilçe belediyesinden hem de büyükşehir belediyesinden bu konudaki görüşleri sunuluyor. Tabii, Ayvalık bizim için önemli. Ayvalık'ı önemsiyoruz, bir dünya markası yapmak, bir dünya şehri yapmak için köprüsünden suyundan kanalizasyonundan tarihi dokusuna kadar ne icap ediyorsa korumak istiyoruz. Bakanlık 'sizin görüşünüz nedir' dedi. Biz de Ayvalık Belediyesi ile bu görüşümüzü ortak açıklayalım. Bakanlıkta hiç olmazsa aynı görüşle müracaat edersek o görüşü birlikte savunuruz. Ayvalık Belediye Meclisi bir karar almış ve bakanlığa göndermiş. Biz de o raporu alıp bir çalışma yapıp aynı doğrultu üzerinde görüşümüzü göndereceğiz. Ayvalık tabii ki önemli. Ayvalık'ta daha önce birinci, ikinci, üçüncü derece sit olan yerlerle ilgili bazı değişiklikler yapılmış. İstiyoruz ki ortak akılla hareket edelim, birlikte karar verelim. Yanlış olmasın. Kesin korunacak hassas alan nitelikli koruma alanı, sürdürülebilir koruma alanını biz bakanlığa rapor edeceğiz. Yararlı bir görüşme oldu. Biz de Ayvalıklılarla, Ayvalık Belediyesi ile aynı görüşteyiz. Raporumuzu da daha önce Ayvalık Belediye Meclis üyelerinin istediği doğrultuda aldık" dedi.

"AYVALIK İÇİN İKİNCİ TARİHİ KARAR"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ayvalık'ta yaptığı sit irdelemesinin sonucunun 1 ay önce belediyeye geldiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Biz de belediye meclisi olarak Tabiat parklarının ve zeytin alanlarının birinci derece sit alanlarından çıkarılmasını, mecliste bulunan tüm partilerden belediye meclis üyelerinin bulunduğu meclisimiz oybirliğiyle kabul ettik. Bu Ayvalık için tarihi, çok önemli bir karardı. Bugün daha sevindirici bir olay yaşadık. Ayvalık için ikinci tarihi karar. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İmar Dairesi ile birlikte Ayvalık'a geldi. Bu görüşle ilgili görüştük ve burada çıkan sonuç da Ayvalık Belediye Meclisinin aldığı karara paralel olarak, büyükşehir de bakanlığa bir rapor vereceğini açıkladı. Bu çok güzel bir haber. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Edip Uğur Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title