Haberler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Bütçesi 1.4 Milyar Lira

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin il meclis toplantısının ikinci bölümünde yeni kurulan Kareri ve Altıeylül Belediyelerinin kuruluşları tamamlanıncaya kadar mevcut belediye binasında konuşlanarak hizmetlerin devam etmesi önerge ile gündeme alınarak oylamaya sunuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin il meclis toplantısının ikinci bölümünde yeni kurulan Kareri ve Altıeylül Belediyelerinin kuruluşları tamamlanıncaya kadar mevcut belediye binasında konuşlanarak hizmetlerin devam etmesi önerge ile gündeme alınarak oylamaya sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. İlçe belediyelerinin hizmetlerini yürütebilmeleriyle ilgili protokol imzalamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev yapacak danışman ücreti (aylık olarak 4 bin 500 ila 5 bin TL arasında) oy birliğiyle kabul edildi. Bu ücret Genel Sekreter maaşının maksimum yüzde 75'ini geçemeyecek. Meclis üyelerinin huzur haklarıyla Belediye Başkanının yurt dışı seyahat ve ziyaretleri ile temsil katılımları maddeleri de oy birliğiyle gündeme alınıp yine oy birliğiyle kabul edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kadro cetveli de tek tek okunduktan sonra oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Altıeylül ve Karesi Belediyelerinin gelir gider bütçeleri de Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonunda görüşülerek Büyükşehir Belediye Meclisine sunulması kararlaştırıldı. Büyükşehir iştirakleri de mecliste onaylandı.

Plan Bütçe Komisyonu Mehmet Birol Şahin başkanlığında toplanarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan 2014 yılı gider-gelir bütçesi 1 milyar 400 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Bütçedeki en büyük gider kalemini 155.5 milyon lira ile Ulaşım Daire Başkanlığına ayrıldı. Bunu 109.682 milyon lira ile Mali Hizmetler birimi takip etti. Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 bütçesinde basın ve halkla ilişkiler birimine 6 milyon 675 bin 340 bin TL oldu. Gider cetvelinin ardından gelir kalemleri de okunarak denk bütçe yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk olağan toplantısı kısa adı BASKİ olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin genel kurul toplantısı da yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Altıeylül Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title