Haberler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, " Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri (BASKİ), Bandırma için 9,2, Erdek için 2,2, Gönen için 4,6, Manyas için 1,3 milyon ve Marmara Adası için 600 bin lira harcadı" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, " Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri (BASKİ), Bandırma için 9,2, Erdek için 2,2, Gönen için 4,6, Manyas için 1,3 milyon ve  Marmara Adası için 600 bin lira harcadı" dedi.

Bandırma'da özel bir otelde partililerle biraraya gelen Uğur, 24 Mart 2014 yerel seçim sonrası Bandırma ve çevresindeki 4 ilçeye su ve kanalizasyon işlerine 18 milyon lira civarında para harcadıklarını belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren AK Parti olarak tüm belediyelere eşit hizmetler götürmeye çalıştıklarını ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

"Bir ilçenin alt ve üstyapıda ne eksiği varsa o şekilde bir bütçe ayrıldı. Bakın bu bölgelere su, kanalizasyon, içme suyu, vidanjör, şebeke ve su deposu onarımları olarak çok hizmet getirdik. BASKİ, Bandırma için 9,2, Erdek için 2,2, Gönen için 4,6, Manyas için 1,3 milyon ve  Marmara Adası için 600 bin lira harcadı. Bunlar toplamda 18 milyon civarında. Biz iyi niyetliyiz. Biz hiçbir zaman Balıkesir'de yaşayan 1,2 milyon kişiyi birbirinden ayırmadık. 'Bu muhalefet, bu iktidar belediyesi' demedik, 'bu bana oy verdi, vermedi' demedik. Herkese eşit hizmet ettik."

Bandırma Belediyesi'nin, BASKİ'ye 9,5 milyon borcu olduğunu vurgulayan Uğur, belediyenin söz konusu borcu rahat ödemesi için 30 ay vade yaptıklarını söyledi. Bu vade döneminde Bandırma Belediyesi'ne ait bazı yerlerine haciz koyduklarını aktaran Uğur, şöyle konuştu:

"Büyükşehir kurulduktan sonra 30 Eylül 2014'e kadar bütün su paralarını Bandırma Belediyesi topladı. Ama o toplarken yapmış olduğu masrafların hepsini de BASKİ ödedi. İşçilikleri, personel giderlerini BASKİ ödedi. Mahsuplaştık, 9,5 milyon lira alacağımız çıktı. Ama biz bunu 30 Eylül 2014 tarihinden bu yana alamadık. Onların da ödemeye niyeti yok. Bandırma'dan alacaklı olduğumuz 9,2 milyon lira için BASKİ haciz koydurunca, Bandırma Belediye Başkanımız geldi görüştük, 30 ay vade yaptık. Ama haciz kalkmadı. Çünkü bu amme alacağı olduğu için Bandırma Belediyesi'nden ipotek almamız lazımdı. BASKi avukatları da tedbir olsun diye, Bandırma Belediyesi'nin bazı mülklerine haciz koydurdu."

Programa AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve ilçe teşkilatlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Edip Uğur Balıkesir Erdek Gönen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title