Haberler

Balıkesir Ayvalık'ta 33 Mülteci Ile 5 Organizatör Yakalandı

Ayvalık'ta 33 mülteci ile 5 organizatör yakalandıBALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığındaki 33 mülteci ile 5 organizatör zanlısı polis tarafından yakalandı.

Ayvalık'ta 33 mülteci ile 5 organizatör yakalandı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığındaki 33 mülteci ile 5 organizatör zanlısı polis tarafından yakalandı. Göçmen kaçakçılığından 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bir grup mültecinin umut yolculuğuna çıkacağının öğrenince, geçen çarşamba günü, Küçükköy Mahallesi Tek Ev Mevkii'nde operasyon yaptı. Gine, Suriye, Somali, Mali, Irak, Küba, Kongo, Eritre ve Fas uyruklu toplam 33 mülteci yakaladı. Organizatör oldukları belirlenen A.Ö, E.A, F.Ö, H.K ve E.A. isimli 5 şüpheli yakaladı. Göçmen kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen 2 minibüs, 1 hafif ticari araç ile 1 otomobil, 1 ruhsatsız tabanca ve 7 mermi, 8 can yeleği ve 1 şişme bot ele geçirildi. Mülteciler, işlemlerinin ardından emniyete teslim edildi. Organizatörlük yaptıkları tespit edilen 5 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title