Haberler

Balıkesir 2050 Yılına Kadar İçme Suyu Sıkıntısı Yaşamayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir'in 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını, bunun hükümet döneminde yaptıkları çalışma ve yatırımların yaseyinde olduğunu, il merkez ile birlikte ilçelerin de içme suyunun garanti altında olduğunu bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir'in 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını, bunun hükümet döneminde yaptıkları çalışma ve yatırımların yaseyinde olduğunu, il merkez ile birlikte ilçelerin de içme suyunun garanti altında olduğunu bildirdi. Bakan Eroğlu, "Balıkesir ve ilçelerinin içme suyu problemini çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Balıkesir'e yaptığımız yatırımlar arasında yer alan ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Balıkesir İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezi'nin açılışını bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti. Balıkesir için planladığımız diğer içme suyu projelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

BALIKESİR'İN 2050 YILINA KADAR İÇME SUYU HAZIR

Balıkesir'in yıllık içme suyunu karşılamak maksadıyla ihtiyacından yaklaşık 4,5 kat fazla suyu arıtarak Balıkesirlilerin hizmetine sunduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Balıkesir Ana Besleme İsale Hattı, şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılıyor ve günde 145 bin metreküp suyu şehir merkezine iletiyor. Yılda 53 milyon metreküp suyu Balıkesir'imizin hizmetine sunuyoruz. Balıkesir'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını gidermek üzere 2003 yılında hizmete aldığımız Balıkesir İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezi ile İkizcetepeler Barajı'ndan aldığımız suyu isale hattı ile arıtma tesisine iletiyoruz. Balıkesir için çok önemli olan bu dev içme suyu arıtma tesisi, bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınmıştı. Bu dev tesisin, günlük kapasitesi 220 bin metreküp olup, Balıkesir'in halihazırda günlük 70 bin metreküp suyunu yani Balıkesirlilerin ihtiyacından 3 kat daha fazla suyu arıtabiliyor" diye konuştu.

Balıkesir ve ilçelerinin, içme suyu ihtiyacını garanti altına aldıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Planlama safhasındaki içme suyu projelerimiz olan Balıkesir Küçükkuyu-Dikili Arası Sahil Şeridi İçme Suyu ve Erdek 2 Göletinde çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete aldığımız ve tamamlayacağımız diğer içme suyu projeleri ile Balıkesir'e menba kalitesinde su vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da Balıkesir'e dev içme suyu tesisleri kazandırmak için gece gündüz demeden çalışacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title