Haberler

Balıkesir'de 200 Bin Civciv ve Piliç Telef Oldu

Güncelleme:

Balıkesir'de geçtiğimiz salı günü öğle saatlerinde başlayan ve perşembe gününe kadar devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Balıkesir'de geçtiğimiz salı günü öğle saatlerinde başlayan ve perşembe gününe kadar devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yoğun kar nedeniyle, Balıkesir'de yollar kapandı, elektrik ve sular kesildi, bazı kümeslerin çatısı çöktü. Çatısı çöken ve zarar gören kümeslerde 200 bin civarında civciv ve piliç telef oldu. Balıkesir Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Duran, Balıkesir, Bigadiç, Sındırgı ve Savaştepe'de pek çok birlik üyesinin kümeslerinin kar nedeniyle zarar gördüğünü açıklarken kar tipi ve fırtına nedeniyle meydana gelen zararın doğal afet kapsamına alınması için pazartesi günü, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuracaklarını vurguladı. Balıkesir'in Pamukçu Mahallesi'nde çatısı göçen Bülent Hayırlı'ya ait kümeste incelemeler yapan Mehmet Duran, tavuk üreticilerinin yeni yıla mağdur girdiklerine dikkat çekti. Duran, "30-31 Aralık'ta Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkileyen yoğun bir kar yağışı yaşandı. Balıkesir de uzun yıllar görülmemiş bir yağış aldı. Balıkesir-İzmir Karayolu 45 saat trafiğe kapandı. Kar ve tipi nedeniyle kopan elektrik telleri nedeniyle bazı kümesler 3 gün elektriksiz kaldı. Kümeslerdeki jeneratörlere mazot götürmekte güçlük çektik. Balıkesir ve ilçelerinde bazı kümeslerin çatıları, yağan kar ve fırtınanın ağırlığına dayanamadı. Bizim araştırmalarımız ve bana telefon eden üyelerimizden aldığım bilgiye göre şimdilik 200 bin civarında civciv ve pilicin telef olduğu bilgisine ulaştık. Bizi aramayan ya da ulaşamayan üreticilerin ne durumda olduklarını bilemiyoruz. Pazartesi günü Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağım. Kar nedeniyle kümeslerde yaşanan felaketin doğal afet kapsamına alınmasını isteyeceğim. Pamukçu'da Bülent Hayırlı'ya ait kümes 780 metrekarelik. 12-13 bin civarında piliç kapasiteli. Çatı göçmüş, altında kalmışlar, kurtulanlar da soğuktan telef olmuş. Bigadiç'te, Sındırgı'da, birçok kümeste zayiatlar var. Haber alamadığımız arkadaşlarımız var en az 200-250 bin zayiat var. Tavukçular birliği olarak bizler tarım il ve ilçe müdürlükleri ile görüşüp rapor tutturduk. Jandarma bölgesinde olanlar Jandarmaya rapor tutturdu. Yetkililerle görüşüp olayın doğal afet kapsamına alınmasını isteyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Duran Balıkesir Bigadiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title