Haberler

Sinop'ta Balıkçıların Ağından Uçak Çıktı

Sinop'un Türkeli ilçesinde balıkçıların ağına takılan insansız hava aracı, Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Sinop'un Türkeli ilçesinde balıkçıların ağına takılan insansız hava aracı (İHA) Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkeli ilçesinin yaklaşık 6 mil açığında balıkçılar tarafından bırakılan trol ağına Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI-TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı (İHA) takıldı. Sudan tek parça halinde çıkarılan ve kanat genişliğini 2,5 metre olan İHA, balıkçılar tarafından tekneye alınarak Türkeli ilçesine getirildi. Ardından olayın Sahil Güvenlik ekiplerine haber verilmesi üzerine insansız hava aracı bölgeye gelen ekiplere teslim edildi. İHA, daha sonra sahil güvenlik botu tarafından Kastamonu'nun İnebolu ilçesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına götürüldü.

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, kanatlarında 'TAI-TURNA', gövde bölümünde ise 'TURNA-G038' yazısı bulunan İHA'nın ilgililer tarafından ilçeden alınacağını söyledi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnebolu Türkeli Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title