Haberler

Balıkçılara yarım tonluk köpek balığı sürprizi -

Mersin'in Erdemli ilçesinde sahile 2 mil uzaklıkta balıkçı teknesinin ağına 4 metre uzunluğunda 500 kilo ağırlığında köpek balığı takıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde sahile 2 mil uzaklıkta balıkçı teknesinin ağına 4 metre uzunluğunda 500 kilo ağırlığında köpek balığı takıldı.

Ağına köpek balığı takıldığını ağını toplayınca anladıklarını belirten tekne sahibi Mehmet Durdu Kertmez köpek balığını Ankara'da bir markete gönderdiklerini söyledi. Zaman zaman ağlarına köpek balığı takıldığını ancak bunun hem büyük hem de ağır olduğunu dile getiren Kertmez daha sahile çıkartmadan kilosunu 25 liradan alıcısının çıktığını ve balığı Ankara'ya gönderdiklerini belirtti.

Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, ''Bu mevsimde açıklarda balık avına çıkan trol teknelerinin ağlarına köpek balıkları da takılabiliyor. Ağa takılan balık kurtulamadığı için ölüyor. Ölü köpek balığını geri denize atma gibi şansları da olmadığı için alıp getiriyorlar. Yıllar önce bölgede çok olan köpek balıkları artık Akdeniz'de derin sularda nadiren bulunmaya başladı ortaya çıkanlar da balıkçı teknelerinin ağlarına takılıyor'' dedi.

4 metre uzunluğunda yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki köpek balığı balıkçı teknesinden vinç marifeti ile çıkartıldı. Köpek balığını gören vatandaşlar balıkla fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Durdu Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title