Haberler

Balıkçılar Güzelbahçe'de buluşacak

Güncelleme:

Başkan İnce: " Ege'nin balıkçılık başkenti olacağız"

Konserler ve yarışmalarla renklenecek bayramda, sektör temsilcileri tüm sorunlarını da masaya yatıracak. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, balık tüketimini artırmak istediklerini belirterek, "Güzelbahçe, Ege'nin balıkçılık başkenti olacak. Sektör olarak hedefimiz bu. Ancak bundan çok daha önemli olan sağlık. Eğer sağlıklı bir hayat istiyorsanız o zaman balık tüketin. Gelin bu bayram balık ziyafetine ortak olun" dedi.

Güzelbahçe'nin 2011 yılındaki Kabotaj Bayramı'nda düzenlediği "Deniz ve Balıkçılık Festivali" sektörün talebi doğrultusunda ulusal boyuta taşındı. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı, yarın (4 Ağustos Perşembe) saat 19.00'da Güzelbahçe Kültür Merkezi önünden başlayacak kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Güzelbahçe Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve üniversitelerin desteğiyle Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenecek bayram, sektörün de nabzını tutacak. Kortej yürüyüşünden önce saat 15.00'de Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panelde sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla "Su ürünleri ve balıkçılıkta sürdürülebilirlik" konulu panel düzenlenecek. Kortej yürüyüşünün ardından saat 20.00'de ise Güzelbahçe 2. Liman'da saat halka ücretsiz balık ekmek dağıtılacak. Ayrıca en yaşlı ve en genç balıkçı ödül töreninde gerçekleşeceği etkinlikte gurme ve beslenme uzmanlarının katılımıyla söyleşiler gerçekleştirilecek.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Avrupa Birliği'nde 22 kilogram olan kişi başına balık tüketiminin Türkiye'de 8.6 kilogram olduğuna dikkat çekerek "Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde yeteri kadar balık tüketmiyoruz. Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı ile balık tüketimini artırmak istiyoruz" dedi. Güzelbahçe'nin Ege'nin balık başkenti olması için alt yapı çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan İnce, "Yeni yapılacak barınaklar, Güzelbahçe'ye konulacak vapur seferleri ile bu hedefimize de ulaşacağız. Ancak asıl hedef sağlık. Balık tüketilmesini istiyoruz çünkü balık demek sağlık demektir. Eğer çocuklarınızın daha sağlıklı, kendinizin de daha sağlıklı, zinde olmasını istiyorsanız balık tüketin. Bu bayramın tek anlamı budur. Gelin balık ziyafetine ortak olun. İnanın kendinize en büyük iyiliği yapmış olacaksınız" diye konuştu.

3 gün sürecek bayramda, halka 10 tona yakın balık ikram edeceklerini belirten Başkan İnce, ""Bayram kapsamında bir dizi etkinlikler de olacak. Paneller, söyleşiler, yarışmalar yapılacak. Vatandaşlarımızı deniz ve balıkçılık konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Sektör temsilcileri, üreticiler ve tüketicileri aynı ortamda buluşturmak istiyoruz. Bunun için tüm hazırlıklar tamam. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde tüm İzmirlileri bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İnce Güzelbahçe Türkiye Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title