Haberler

Balıkçı Uçurtmasını Olta Kamışı ile Uçurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geleneksel hale gelen "9. Bodrum Uçurtma ile Farkındalık Festivali" yapıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geleneksel hale gelen "9. Bodrum Uçurtma ile Farkındalık Festivali" yapıldı. Ömür Gedik'in sahne aldığı festivalde, amatör balıkçı olta kamışının ucuna taktığı uçurtmayla ilgi odağı oldu.

Bodrum'un tarihi Değirmenler mevkiinde gerçekleştirilen 9. Bodrum Uçurtma ile Farkındalık Festivali'nde yüzlerce uçurtma Ortakent Yahşi Engelliler Okulu yararına havalandı. Uçurtmalar okul aile birliği tarafından satışa sunuldu. Bodrum'un birçok okulundan öğrencilerin dans gösterileri ve müzik dinletilerinin de olduğu etkinlik alanında yöresel yiyecekler ve elişi ürünlerin olduğu stantlar da açıldı. Zaman zaman yağmurun yüzünü gösterdiği festivalde Ömür Gedik sahne aldı. Sahneye yağmurluk ile çıkan ünlü sanatçı, şarkılarını yağmur altında söyledi.

Festival alanının en çok dikkat çeken uçurtması ise amatör balıkçı Orhan Turgay'ın uçurtması oldu. Balık tutarken kullandığı olta kamışının ucuna taktığı uçurtmayla etkinlikte ilgi odağı olan Turgay, "Balıkçı olduğumuzdan böyle bir fikir geldi aklımıza. Oğluma da verdim küçük bir tane. Her sene geliyoruz böyle. Bu yöntemle uçurması ve sarması kolay oluyor. Uçurtmaya hakim olmak kolay oluyor. Herkese tavsiye ediyorum, kullanabilirler bu yöntemi" dedi.

Festivali düzenleyen Miyase Karlıova Organizasyon sahibi Miyase Karlıova, "Etkinliğimiz her yıl daha da büyüyor ve vatandaşların ilgisi artıyor. Çok mutluyuz, her zaman farkındalık fikrine destek verilmesini bekliyoruz. İnsanların duyarlı davranışları bizi mutlu ediyor. Bu festival Ortaken Yahşi Engelliler Okulu yararına düzenleniyor. Okul aile birliği uçurtmalarımız satışa sunuldu fakat onun dışında her şey ücretsiz ve ikramlı. İsteyenler festival alanında bulunan uçurtma atölyemizde uçurtmalarını kendileri de yapabiliyorlar" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ortakent Yahşi Ömür Gedik Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title