Haberler

Balık Fiyatları Normale Döndü

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, havaların düzelmesiyle birlikte denizden balık çıkmaya başladığını ifade ederek, "Balığın çıkmaya başlamasıyşa birlikte fiyatlar da normale döndü.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, havaların düzelmesiyle birlikte denizden balık çıkmaya başladığını ifade ederek, "Balığın çıkmaya başlamasıyşa birlikte fiyatlar da normale döndü. Gün geçtikçe de balık fiyatları Türkiye genelinde düşecektir" dedi.

Şu andaki balık durumu ve fiyatlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Ömer Faruk Polat, 2014 yılına biraz sıkıntılı girdiklerini belirtti. Yılın başında denizden balık çıkmadığını hatırlatan Polat, "Her sezon yaşadığımız gibi bu yılda Ocak ayında denizden balık çıkmadı. Bunun da nedeni havaların bir türlü düzelmemesi ve denizin oturmaması oldu. Balıklar denizde ne yapacaklarını bilmediklerinden sürekli kaçıyorlardı. Tabi denizden balık çıkmayınca balık fiyatları bir anda tavan yaptı. Buda bizi çok etkiledi. Hem tezgahlarımızda balık yoktu hem de işlerimiz iyi değildi. Vatandaşlar balık almayı bırakın balık pazarında bile geçmez olmuşlardı" diye konuştu.

Havaların düzelmesi, denizin oturmasıyla birlikte denizden balığın çıktığını vurgulayan Polat, "Allah'ın izni ile tezgahlarımız artık doluyor. Havaların düzelmesi balık bolluğunu da getirdi. Denizden artık isteğimiz kadar balık çıkıyor. Şu anda barbunya, çupra, levrek, hamsi, palamut, gümüş, mercan, sardalye, kefal, dil balığı gibi çeşitler tezgahlarımızda bulunuyor. Tabi balığın bol çıkmasıyla birlikte balık fiyatları da birden düştü ve normale döndü. Bu düşüş ilerleyen günlerde tüm Türkiye'de devam edecektir. Şu anda barbunya 10 ile 15 TL arası, çupra ve levrek yine 10 ile 15 TL arası, hamsi 7 TL'den 5 TL'ye düştü, sardalye, kefal, palamut 5 TL'den satılıyor. Yani fiyatlar çok uygun. Vatandaşlar buyursun taze balık yesinler" şeklinde konuştu.

Avlanma ile ilgili de konuşan Polat, "Her zaman söylüyorum. Eğer balığın bolluğu konusunda tam anlamıyla bir çözüm isteniyorsa Türkiye genelinde 4 aylık bir yasak değil de 1 veya 2 sene tamamen yasaklama gelmesi gerekiyor. İşte Norveç. Bizim denizlerimizin 3'de biri kadar denize sahip ama dünyaya balık üretiyor. Çünkü sistemli bir çalışma var. Burada bizim balıkçı arkadaşlarımızın da duyarlı olması lazım. Özellikle yasaklar başladığında ava çıkmaması gerekiyor. Birde balık avlanırken küçük balıklar tutmamaya özen gösterilmelidir. Bu sayede hem balıklarımız artar hem de balıkçılarımız ceza yememiş olurlar" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Faruk Polat Türkiye Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title