Haberler

Balık Fiyatları El Yakıyor

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde, av yasağının devam etmesi nedeniyle küçük teknelerin getirdiği balıkların fiyatları el yakıyor.

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde, av yasağının devam etmesi nedeniyle küçük teknelerin getirdiği balıkların fiyatları el yakıyor. Kilosu 15 liradan satılan sardalya en ucuz balık olarak tezgahlardaki yerini alırken, istavrit 20, tekir 35, çupra 25 liradan satılıyor.

Balıkçılar için avlanma yasağının sona ermesine sayılı günler kala balık fiyatların en yüksek noktasına ulaştı. Küçük teknelerce avlanan az miktarda balık, tezgahlarda satılıyor. Kilosu 15 liradan satılan sardalya tezgahlardaki en ucuz balık olarak yer alırken, istavrit 20, tekir 35 çiftlik balığı olan çupra ve levrek 25, nadir olarak görülen palamut da tanesi 20 liradan alıcı bekliyor. Balık alamayanlar, yüksek fiyatlar nedeniyle balığın tezgahlarda seyirlik hale geldiğini belirterek, "Av yasağının sona ermesini dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

Bu günlerde yağlanması nedeniyle en lezzetli balığın sardalya olduğunu kaydeden balıkçı Sezgin Acar, fiyatı da ucuz olduğu için en çok sardalya sattıklarını söyledi.

- Bandırmabalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bandırma Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title