Haberler

Balık Av Yasağı Kalktı, Ankara Balık Hali de "Vira Bismillah" Dedi

1 Eylül'de yeni balık av sezonunun başlamasıyla Ankaralı balıkçılar da "Vira Bismillah" diyerek sezonunu açtı.

Ankara Manavlar, Balıkçılar, Tavukçular ve Akvaryumcular Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, av yasağının kalktığı gece yarısından sonra Marmara ve Karadeniz'e açılarak avlandı. Karadeniz ve Marmara Denizi'nden yakalanan balıklar Ankara Balık Haline sabah saatlerinde ulaştı.

En taze balığın Ankara'da olduğunu dile getiren Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Oda Başkanı Atilla Süslü, Karadeniz'de avlanan balığın ilk olarak Ankara'ya geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal'de satışa sunulan balıkların taze olması nedeniyle sadece Başkentlilerce değil, civar illerden gelen komisyoncular tarafından da tercih edildiğini ifade eden Süslü, 2013 yılında balık tüketimindeki artışta civar illerden yapılan alımların da etkili olduğunu vurguladı. Ankara'ya Karadeniz, Ege ve Marmara'dan hamsi yoğun olmakla birlikte istavrit ve sardalyanın geldiğini aktaran Atilla Süslü, balık çiftliklerinde üretilen alabalık, levrek ve çupranın da Başkent'e getirildiğini kaydetti.

Balık tüketiminin artışını geçen sene palamut ve Marmara hamsisinin bol miktarda olmasına bağlayan Balıkçılar Odası Başkanı Atilla Süslü, palamut ve hamsinin bol avlanmasının Hal'e giren balık miktarını da artırdığını bunun da tüketiciye yansıdığını belirtti.

-AVLANMA KURALLARINA UYULMASI GEREKLİ-

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stokları korumak için bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Süslü, avlanan balıkçıların av kurallarına riayet ederek avlanmalarının deniz canlılarının nesillerini sürdürmesi için çok önemli olduğunu, hatalı yapılan avlanmaların geri dönüşünün mümkün olmadığını vurguladı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Marmara Denizi Karadeniz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title