Haberler

Bale Sanatçısı ve Oyuncu Işımer Açıklaması

Bale sanatçısı ve oyuncu Burçak Işımer, sanatta daha alınması gereken yol olduğunu, bunun da küçük yaşta eğitimden geçtiğini söyledi.

Bale sanatçısı ve oyuncu Burçak Işımer, sanatta daha alınması gereken yol olduğunu, bunun da küçük yaşta eğitimden geçtiğini söyledi.

Yaşamının büyük bölümünü Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçiren ve Yalıkavak Mahallesi'nde dans okulu işleten Işımer, gazetecilere, son olarak 2007 yılında devlet tiyatrosu kadrosunda "Salome" adlı tiyatro oyununda "Salome"yi oynadığını söyledi.

Şimdi tiyatroya oyunlarında koreograflık yaptığını belirten Işımer, Pal Sokağı, "Aşk Hastası" gibi oyunların dans koreografisini hazırladığını anlattı.

Işıl Kasapoğlu'nun "Sirano Cyrano de Bergerac" isimli oyununun koreograflığı ile "en iyi hareket tasarımı" ödülü kazandığını dile getiren Işımer, bu sezon "Umut" adlı bir oyunda görev aldığını kaydetti.

Işımer, devlet tiyatrosunun yaptığı çalışmalara saygı duyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ellerinde çok güzel imkanlar var ama bu sadece Ankara Devlet Tiyatrosu için geçerli diye düşünüyorum. Sanatta daha almamız gereken çok yol var. Bu da her şeyden önce küçük yaşta eğitimden geçiyor. Daha çok şey öğrenmemiz gerekiyor. İnsanların sanata olan ilgisi çok güzel ancak destek gerekiyor."

Işımer, izlemekten keyif aldığı tiyatro oyuncuları arasında Aysın Işımer, Kutay Sungar, İpek Atagün, Esat Tanrıverdi gibi isimler bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title