Haberler

Balçova Teleferik Tesisleri'nde Güvenlik Testleri Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden kurduğu Balçova Teleferik Tesisleri’ndeki güvenlik testleri başarıyla tamamlanarak, uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşundan gerekli onay ise alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden kurduğu Balçova Teleferik Tesisleri'ndeki güvenlik testleri başarıyla tamamlanarak, uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşundan gerekli onay ise alındı. Tepedeki mesire alanını da sil baştan yenileyen Büyükşehir, uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından seferlere başlayacağını bildirdi.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin, Balçova Teleferik Tesisleri'nde teknik inceleme yapması ve tesisin kullanılmasının 'sakıncalı' olduğu ve iyileştirilmesini bildirmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmalarında sona geldi. Zorlu bir sürecin ardından tesisin hizmete açılması için son işlemleri de birer birer tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun soluklu güvenlik testlerinin ardından uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşundan teleferik sisteminin çalıştırılması için gereken onayı da aldı.

Uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından, tesislerin yenilenmiş, modern ve daha güvenli haliyle önümüzdeki ay hizmete alınması planlanıyor. AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir'e tekrar kazandırılan tesisin "gökkuşağı" renklerindeki kabinleri ile saatte bin 200 yolcu taşınabiliyor. Her biri gökkuşağının bir renginde tasarlanan 20 adet 8'er kişilik kabinler ile yapılacak yolculuk süresi ise 2 dakika 42 saniye sürüyor. Tesisin toplamda ise 12 milyon TL'ye mal olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin merakla beklediği Balçova Teleferik Tesisleri'ndeki mesire alanının işletimi konusunda da projelerini tamamladı Belediye, eesislere gelenlerin İzmir'in eşsiz körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturdu. Bu bölgeye dürbünler yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlanacağı belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balçova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title