Haberler

Balçova'da Kadınlar Unutulmadı

İzmir'in Balçova ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen "Yeni Türkiye ve Kadınlar" etkinliğine yaklaşık iki bin kadın katıldı.

Balçova Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği "Yeni Türkiye ve Kadınlar" paneline Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin önemli yüzleri konuşmacı olarak katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın konuşmacı olarak katıldığı panelin açılış konuşmasını ise Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yaptı.

Türkiye'de yaşamaya çalışan kadınların bir Cumhuriyet savaşı döneminde bir de günümüzde çok büyük baskılar gördüğünü ifade eden Başkan Çalkaya, sadece 2014 yılında 296 kadının öldürüldüğünü, 39 kadının intihar ettiğini, 585 kadın darp edildiğini ifade etti. Çalkaya, "Ne yazık ki bu korkunç rakamlar bile sadece resmi rakamlardır. Bir de bunun resmi olmayanı var. Ancak şiddetin bu kadar artmasından ziyade bunun nedenini bilmek gerekiyor. Bizler kadınların daha fazla söz hakkı olması gerektiğine inanıyoruz. Balçova'da bunu başardık. Balçova'da erkek, kadının önünde değil, erkek ve kadın yan yana ve eşit" dedi.

Programın konuşmacılarından Selin Sayek Böke de Türkiye'de değişimin vaktinin geldiğini ve değişimi kadınların başlatacağını belirterek, "Kadınların siyaset hayatında olması, hayalimizdeki Türkiye'nin inşası için önemlidir. Bizler şu anda var olan ve hayalimizdeki Türkiye arasındaki uçurumu kapanması için siyasete var gücümüzle girmeliyiz. Kadınların ekonomiye katılım oranında 132'nciyiz. İşte bu rakamları değiştirmek için siyasette daha güçlü olmamız gerekiyor" diye konuştu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise kadın hakları mücadelesinin aynı zamanda insan olabilme mücadelesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kadınlar, Grup Mevce'in seslendirdiği parçalarla gönüllerince eğlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Balçova İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title