Haberler

Balbay, Samsun 19 Mayıs Maratonuna Katılma Sözü Verdi

Nazilli’deki en önemli eğitim-öğretim kurumlarından biri olarak nitelendirilen Nazilli Lisesi'nin 1977 mezunları 37 yıllık aradan sonra üçüncü kez buluştu.

Nazilli'deki en önemli eğitim-öğretim kurumlarından biri olarak nitelendirilen Nazilli Lisesi'nin 1977 mezunları 37 yıllık aradan sonra üçüncü kez buluştu.

1957 yılında eğitim-öğretime açılan Nazilli Lisesi, açıldığı yıldan itibaren ilçenin ve bölgenin tek lisesi olması nedeniyle birçok önemli sima yetiştirdi. 1977 mezunlarından Bülent Civan'ın girişimleriyle Sümer Park Yalı Live isimli eğlence mekanında üçüncü kez toplanan 1977 mezunları 37 yıllık bir aradan sonra buluştu. 3 yıldır düzenlenen mezunlar gecesine eşleri ve çocuklarıyla katılan öğrencilerin bazıları bu yıl ilk kez katılırken, 150'ye yakın 1977 mezunları hem hasret giderdi, hem de anılarını tazeledi. Nazilli Lisesi mezunlarının buluşmasına okulda o yıllar görev yapan öğretmenlerin yanı sıra Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Ergenekon Davası kapsamında tutuklanıp 34 yıl hapse mahkum olan ve 1737 gün sonra tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay da katıldı.

'HER GEÇEN YIL SAYIMIZ ARTIYOR'

1977 mezunlarının üç yıldır bir araya gelmesi için gerek tanıdığı arkadaşlarına telefonla gerekse sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ulaştığını ifade eden Bülent Civan, "Nazilli Lisesi'nde okumak gerçekten bir ayrıcalıktır. Bu nedenle her zaman okulumuzu ve o dönemki arkadaşlarımızı özlüyoruz. Bu nedenle her yıl 1977 mezunlarını bir araya getirerek yüz yüze sohbet ederek, eski günleri yad etme fırsatı buluyoruz. Buluşmaya o dönemki öğretmenlerimizde katılarak gecemizi onurlandırırken, 1977 mezunlarından komşum ve arkadaşım Milletvekili Mustafa Ali Balbay'ın katılması da bizleri mutlu etti. Bundan böyle her yıl geleneksel olarak bu etkinliğe katılımı çoğaltarak devam ettireceğiz" dedi.

10. YIL MARŞI İLE KARŞILANDI

Yalı Live eğlence mekanında düzenlenen yemekli mezunlar buluşmasında 10. yıl marşı eşliğinde salona giren CHP İzmir Milletvekili gazeteci-yazar Mustafa Balbay, sınıf arkadaşları ve dönem arkadaşları ile tek tek tokalaştı. Okuduğu dönem dersine giren öğretmenlerini de karşısında gören Milletvekili Balbay, uzun süre sohbet etti.

ÖZGÜRLÜKTE 59. GÜNÜ

Özgürlükte 59. günü geride bıraktığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İlk kez herkese gerçekten merhaba dostlar, merhaba arkadaşlar diyebildim. İlk defa ağzım dolu bir şekilde 'merhaba okul arkadaşlarım ve hocalarım' diyorum. Bu buluşma gerçekten beni çok mutlu etti. Her zaman geçmişe değil geleceğe bakalım deriz ama bugün artık geçmişi konuşacağız. 1974 ile 1977'yi konuşacağız. Yolda gelirken hep sizleri düşündüm. 37 yıl olmuş. Bazılarınızı tekrar görme fırsatım olmuştu ama birçoğunuzu 37 yıl aradan sonra ilk kez gördüm. Şimdi buluştuk, sarıldık. Bu güzel karşılama bende cezaevi anısını hatırlattı. İçeride 1 yıl özgürlük bekle, 2 yıl özgürlük bekle, 3. yıl usul usul sormaya başladım kendime. 'Balbay arkadaş ne zaman gelir bu özgürlük', ben de kendime 'Balbay, senin ne zaman özgür olacağın önemli değil, bu hapisten ne zaman çıkacağın önemli değil. Nasıl çıkacağın önemli. Dimdik çıkmalısın. Seni bekleyenlere, arkadaşlarına gittiğinde dimdik onlarla olabilmelisin' cevabını verdim."

EDEBİYAT DERSİ ANISINI ANLATTI

Nazilli Lisesi'ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandığını hatırlatan Mustafa Balbay ; "Öyle dolu dizgin bir hayat yaşadım ki maalesef sizlerle bir araya gelemedim ama hep sizleri ve öğretmenlerimizi andım. 2009 yılında tutuklandıktan sonra seni tek başına bir hücreye kapatacağız dediler. Demir kapıları kapattıktan sonra bir baktım ki karşımda birisi oturuyor. O ' Mustafa Balbay'dı' yıllarca karşılaşmamışım o adamla. Her yeri dolaşmaktan, her yere sürekli koşmaktan. Şöyle bir durup hayata bakmamışız. Orada durup geçmişe baktığımda işte sizlerden ayrıldıktan sonra Ege Üniversitesinden sonra meslekte belli bir noktalara geldik. Ama 80 ülke dolaştım, 500 şehir dolaştım, bunları 8 kitapta topladım. Daha sonra diğer kitapları yazdım. Yani kitapsız biri değilim. ve hayatım ister istemez gözümün önünden geçti. Nazilli Lisesi, Beden Eğitimi derslerimiz, Tarih derslerimiz, Felsefe derslerimiz, Edebiyat derslerimiz çok kez gözümün önünden geçti. Lise de Edebiyat dersinde iyiydim hatta Gündüz Murgul öğretmenimiz herkesin önünde 'Balbay, senin notların 10 ama el yazından dolayı 1 not düşük vereceğim' demişti. Halen el yazımı düzeltemedim ama Günüz hocamın verdiği eğitim sayesinde meslek hayatımda iyi yerlere geldim ve devam ediyorum."

SAMSUN 19 MAYIS MARATONUNDA KOŞMA SÖZÜ VERDİ

Samsun 19 Mayıs maratonunda koşma söze veren Balbay, " 'Balbay sen atletsin, öz gücünle koşacaksın ve zorlayacaksın' dediğim anlarda da hep Beden Eğitimi öğretmenim Keramettin Büyükçoban aklıma geldi. Sigara içene çok kızan, sürekli nabzımızı ölçerdi. Yorgun nabız, dinlenik nabız 54-55 ise iyi koşar derdi. Değilse tekrar baktırırdı. Ben Ankara'da ne zaman siyasetin nabzına bakayım desem Keramettin hocam aklıma gelir. Ama inanın o günlerde aldığım sporu sevme aşkı hep devam etti. En son 41 yaşında Samsun 19 Mayıs Maratonunu 8. kez koştum. 41 yaşında bıraktım şimdi 54 yaşındayım ama içerideki hapislik günlerde 'Balbay kendini yeniden disipline edeceksin. Günlük sporuna yeniden devam edeceksin. Eni 5 adım, boyu 11 adımlık havalandırmada koşmayı öğrendim. Önceleri zordu ama sonra günde 1 saat koşmaya başladım. Şimdi ahtım var, Keramettin hocama da söz veriyorum. Bu yıl 19 Mayıs Maratonunda koşacağım. Siz bizi çürütmeyi mi hedeflersiniz. Alın size, alın diyeceğim. Tekrar kendimi disipline edeceğim ve onlara o cevabı vereceğim" dedi.

ÖĞRETMENLERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından 1974-1977 yılları arasında görev yapan Edebiyat Öğretmeni Gündüz Murgul, Beden Eğitimi Öğretmeni Keramettin Büyükçoban, Edebiyat Öğretmeni Mümin Çoban, Biyoloji Öğretmeni Nevin Sağ, Felsefe Öğretmeni Suphi Sağ ve Tarih Öğretmeni Vedat İşman'a hizmetleri anısına öğrenciler adına organizasyon komitesi tarafında teşekkür plaketi sunulurken, Nazilli Belediyesi tarafından da yöresel ürünlerin bulunduğu çanta hediye edildi. Gecede organizasyon sorumlularından Bülent Civan tarafından katılımlarından dolayı Mustafa Balbay'a plaket takdim edilirken, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık ise 'Değerli Milletvekilimiz ve kıymetli hemşehrimiz Mustafa Balbay arkadaşımızı bir Nazillili hemşehrisi olarak başarılarından dolayı kutluyor, gerek kalemi, gerekse milletin vekilliği noktasında yapacağı tüm çalışmalarda başarılarının devamını diliyorum' yazılı teşekkür plaketi takdim etti. Plaket töreninin ardından özgülüğüne kavuştuktan 59 gün sonra ilk kez arkadaşlarıyla eğlenceli bir ortamda buluşan Balbay, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla zeybek oynayarak moral depoladı. Gece hatıra fotoğraflarının çekinilmesiyle sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Balbay 19 Mayıs Nazilli Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title