Haberler

Balbay'dan Başkan Çiçek'e Ziyaret

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, küçük menderes turu kapsamında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Balbay'a bu ziyaretinde CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Chp'li Belediye Meclis üyesi Sezer Konursay, parti yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri eşlik etti. Karşılıklı fikir alışverişin yapıldığı görüşmede ortak konu bütün şehir yasası olarak adlandırılan 6360 sayılı yasa oldu.

BAŞKAN ÇİÇEK ''BİZ HUKUKSUZ HİÇBİRŞEY YAPMADIK'

Yasa ile ilgili sıkıntıları dile getiren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ;'' bu yasanın getirisi olduğu kadar götürüsü de var. Yasayı çıkaran Chp değil, Akp hükümetidir. Bu yasa ile ilçe belediyelerin elini kolunu bağladılar. Vatandaşa hizmet gitme noktasında zaman zaman bürokrasiden kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Allah'tan Aziz Bey (Kocaoğlu) ile uyum içerisinde çalışıyoruz, kendisinin de iş yükü fazlasıyla arttı. Kendi açımızdan baktığımızda ise en büyük gelir kaynağımız su başta olmak üzere 7 tane müdürlüğümüz de yasa ile büyükşehre bağlandı. Köyleri mahalle yaptılar, Gökçen beldemizi mahalle yaptılar. Sadece kapatılan Gökçen Belediyesi'nden 6 milyon tl borç devraldık. Borcumuz çoğaldı, gelirimiz azaldı diye malları satmaya kalktığımızda ortalık ayağa kalktı, köylümüzün bir tane malını satmadık. Gökçen'deki arazi satışını da Aziz Beyin araya girmesiyle iptal ettik. Borçların ödenmesi konusunda yeni arayışlara girdik. Bunca çabamıza rağmen üzülerek öğrendim ki eski bakan Binalı Yıldırım bizim için 'malları satarken yakalandılar'' ifadesini kullanmış. Biz gayri resmi işlem yapmadık. Biz hukuksuz hiçbir işlem yapmadık. Bize devredilen gökçendeki malların satışı için ihaleye çıktık. Kamu ihale kurumundan(Kik) izin aldık, bu işlerin bir sürü mevzuatı var, kapalı kapılar ardında gizli kapaklı işler yapmadık. Devlette bakanlık yapmış birine bu sözleri asla ama asla yakıştıramadım'' dedi.

BALBAY ''HERKES ÖNCE KENDİSİNE BAKSIN''

Tire'nin kendisi için her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mustafa Balbay ''mahalli seçimlerden önce Tayfur Başkanımızın mitingi için gelmiştim. Gelmeden önce bir kaç yerin açılışı yapılır, görüşmeler yapılır diye düşünüyordum ama muazzam bir mitingle karşılaştım. Tirelilerin Başkanımıza gösterdiği sevgiyi, şahsıma göstermiş olduğu ilgiyi asla unutmadım unutamam'' dedi. Bütünşehir yasası ile oluşan sıkıntıları mecliste gündeme getireceğini de belirten Balbay ''eski bakan önce bakanlıklarda neler dönüyor, meclis alt komisyonlarda neler dönüyor onlara baksın. Hatta çok da uzağa gitmesin, Akp'li Ödemiş belediyesi borçları karşısında nasıl arazileri, malları satıyor, önce onlara baksın sonra bize laf söylesin. '' dedi.
Yaklaşık bir saat makamda kalan Chp İzmir Milletvekili Mustafa Balbay kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e teşekkür ederek Tire'den ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Tayfur Çiçek Tire Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title