Haberler

Balayı Hayalleri İle Gerçekleri Çok Farklı

Güncelleme:

tatilsepeti.com'un 2014 tatil tercihleri araştırmasına göre, balayı rezervasyonlarına bakıldığında balayı çiftlerinin yurt içi tatili tercih ettikleri görülüyor.

Günümüzde pek çok çift, balayı tatili için Maldivler, Bali ve Phuket gibi egzotik destinasyonlara gitmeyi hayal ediyorlar.

Araştırmaya göre, balayı için en çok talep sırasıyla Kemer, Belek, Bodrum ve Side'ye oluyor. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, pek çok çiftin hayalinin Maldivler gibi egzotik destinasyonlarda balayı yapmak olduğunu ancak hem maddi olanaklar hem de düğün hazırlıklarından sonra çiftlerin uzak destinasyonlara gidecek enerjilerinin kalmaması nedeniyle yurt içi destinasyonların tercih edildiğini belirtti.


Tatil Sepeti, balayı tatilleri ile ilgili olarak yaptığı araştırmayla ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Tatil Sepeti'nin yaptığı araştırmaya göre, balayı tatili için en çok gidilmek istenen yer Maldivler olurken, liste sırasıyla Bali ve Phuket olarak devam etti. Balayı rezervasyonlarına bakıldığında ise bu durum farklılık gösteriyor. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, 2014 yılı başından itibaren yapılan balayı rezervasyonlarına bakıldığında en çok talebin sırasıyla Kemer, Belek, Bodrum, Side'ye olduğunu belirtti.

1 haftalık balayı tatilinin fiyatı, Uzak Doğu tercih edilirse kişi başı ortalama 5.000 TL, yurt içi olursa kişi başı ortalama 2.300 TL

Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Pek çok çiftin hayali olan Maldivler yüksek harcama tutarı nedeniyle daha az tercih edilirken, yurt içi tercihlerde ise satın alma aşamasına gelindiğinde özellikle otellerin çeşitliliği ve balayı çiftlerine özel sunduğu hizmetler ön plana çıkıyor. Balayı çiftlerinin yurt içindeki tercih ettiği bölgeler ise Kemer, Belek, Bodrum, Side olarak sıralanıyor. 1 haftalık balayı tatilinin ortalama harcama tutarına bakıldığında Uzak Doğu tatili kişi başı ortalama 5.000 TL, yurt içinde ise bu rakam ortalama 2.300 TL olarak düşünülebilir. Balayı çiftleri genellikle 1 haftalık tatilleri tercih ediyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bodrum Belek Side Turizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title