Haberler

Balaban Sakinlerinden "Suyumuzdan Elinizi Çekin" Protestosu

Kartepe İlçesi Balaban Mahallesi sakinleri mahallelerinin içersinde geçen 8 kilometrelik bir havzayı dolaştıktan sonra Sapanca Gölü'ne dökülen Balaban Deresi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Barajı'nın arıtma tesislerine bağlanarak şebeke suyuna katılmak istenmesine karşı çıktı.

Kartepe İlçesi Balaban Mahallesi sakinleri mahallelerinin içersinde geçen 8 kilometrelik bir havzayı dolaştıktan sonra Sapanca Gölü'ne dökülen Balaban Deresi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Barajı'nın arıtma tesislerine bağlanarak şebeke suyuna katılmak istenmesine karşı çıktı. Balaban Deresi yanında toplanan yaklaşık 50 kişiden oluşan gurup "Suyumuzdan elinizi çekin" yazılı pankart ve dövizler açtı. Balaban Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Balaban Mahallesi eski muhtarı Cumhur Karakadılar, "Balaban deresi bölgeye hayat veren bir deredir. Bu dereden insanlar, eko sistem içerisinde yaşayan canlılar, yazın bahçesini sulayan insanlar faydalanıyor. Balaban Deresi'nin suyunun baraja aktarılması yaklaşık 8 kilometrelik alanı etkileyecektir." diye konuştu.

'SAPANCA GÖLÜ'NE EN BÜYÜK İHANETİ SU TESİSLERİ YAPIYOR'

Sapanca Gölü'ne en büyük ihaneti su firmalarının yaptığını söyleyen Karakadılar, "Sapanca Gölü'nü besleyen 16 derinin üzerine kurulan 28 adet su firması tesisi suyun göle akmasına izin vermiyor. Sapanca Gölü7ne akan önemli derelerden biri olan Balaban Deresi'nin suyunun kesilmesi Sapanca Gölü'ne yapılmış en büyük ihanettir. " dedi.

'BÖLGE CİDDİ ANLAMDA ZARAR GÖRECEK'

Balaban Deresi'nden akan suyu vermek istemediklerini söyleyen Karakadılar konuşmasını söyle sürdürdü:

"Belaban deresinin Belediye eliyle kurutulması bölgeye ciddi anlamda zarar verecektir. Yazın insanlar meyve bahçelerini su suyla suluyor. İnsanlar hayvanlarına bu sudan içiriyor. Biz suyumuzu vermek istemiyoruz." dedi. Gurup yaptıkları protesto gösterisinin ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Sapanca Balaban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title