Haberler

Bal Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grup takımlarından 44 Malatya spor'un Asbaşkanı Nurettin Uğur, Reyhanlı Belediye spor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada saldırıya uğradıklarını öne sürdü.

44 Malatya spor Asbaşkanı Nurettin Uğur, ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde, Reyhanlı'da yaşadıkları olayları değerlendirdi.

Uğur, Reyhanlı Belediye spor deplasmanından Amani'nin attığı golle 1-0 galip ayrıldıklarını anımsatarak, "Burada sezon boyunca canla başla çalışan, her maçı final havasında kabul ederek oyuna çıkan tüm futbolcularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyoruz. Ayrıca bizlere desteklerini esirgemeyen, Başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza, siyasi partilerin il başkanlarına Malatya spor camiasına, Malatya Basınına ve tüm sporseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Karşılaşmanın 32. dakikasında Amani'nin golü ile takımımızın 1-0 öne geçmesinin ardından sahada meydana gelen ve spor sahalarında görmeyi arzu etmediğimiz olaylarla karşılaştık. Seyirciler tarafından takımımın yer aldığı yedek kulübesine taş ve pet şişe ile saldırı başladı. Takımımızın antrenörü Mahmut Evren'in kafasına isabet eden şişe sonucunda Mahmut Evren yaklaşık 10 dakika baygınlık geçirerek saha içindeki doktorlar tarafından tedavi gördü. Bu esnada takımımıza karşı sürdürülen fiili sadırılar devam ederken saha içerisine çeşitli maddeler atılmaya devam etti. Maç sonrasında ise Polis koruması altında soyunma odalarına giden sporcular ve teknik heyetimiz burada yaklaşık 90 dakika rehin kaldık. Daha sonra Hatay ili sınırlarından çıkıncaya kadar jandarma eskortu eşliğinde yola çıktık" dedi.

"SORUMLULARIN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ İSTİYORUZ"

Yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Uğur, "Öncelikle yapılan bu saldırıyı tüm Türk sporuna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, sorumlularının da adalet önünde hesap vermesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Maç öncesinden resmi olarak gerekli güvenlik önlemleri alınması hususundaki yaptığımız yazışmalara rağmen böyle olayların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bilindiği gibi 44 Malatya spor takımı kendi grubunda Play-Off karşılaşmasına katılarak bir üst lige çıkma mücadelesi verecektir. Bu mücadele esnasında gerek saha seçimi, gerek hakem tayini gibi konularda adil davranılması gerektiğini bilerek, karşılaşmalarda gerekli güvenlik tedbirlerinin de yeterince alınması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Uğur, Malatya takımlarının Hatay deplasmanında oynanan karşılaşmalarda can güvenliklerinin olmadığını iddia ederek, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu işi çözmesi gerekiyor" dedi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şube Başkanı Akif Çelik'te Reyhanlı'da yaşanan olayları kınadı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Uğur Malatyaspor Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title